Twórca Firefoksa: Wszyscy nienawidzą sposobu aktualizacji tej przeglądarki - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Windows 7 (/windows-7-4-f) +--- Dział: Newsy i aktualności o Windows 7 (/newsy-i-aktualnosci-o-windows-7-6-f) +---- Dział: Aktualności i wydarzenia branży IT (/aktualnosci-i-wydarzenia-branzy-it-52-f) +---- Wątek: Twórca Firefoksa: Wszyscy nienawidzą sposobu aktualizacji tej przeglądarki (/tworca-firefoksa-wszyscy-nienawidza-sposobu-aktualizacji-tej-przegladarki-24892-t) |
Twórca Firefoksa: Wszyscy nienawidzą sposobu aktualizacji tej przeglądarki - Portator - 11.07.2012 06:34 Wg niego proces aktualizacji w tle zostanie wprowadzony za późno, wiele osób wybrało Chrome i nie da się tego cofnąć. Dokładnie chodzi o pana Jono DiCarlo, który jeszcze do niedawna współtworzył jedną z najpopularniejszych przeglądarek – Mozilla Firefox. Wypowiada się w temacie zmiany systemu wydań Firefoksa, który ostatnio "przyspieszył" i numerami goni Chrome. W założeniach chodziło o to, aby Firefox był zawsze na bieżąco z najnowszymi standardami – aby wprowadzać je stopniowo, ale często. Pan Jono na swoim blogu (który aktualnie nie wytrzymał zainteresowania) napisał m.in, że wszyscy nienawidzą aktualizacji Firefoksa. Dodaje, że przyspieszony system wydań zrujnował Firefoksa i zabił jego reputację. Podkreśla, że głównym problemem jest liczba okien dialogowych i przypomnień, które poganiają użytkownika, aby ten zaktualizował przeglądarkę. Przy okazji, aktualizacje często wyłączały niekompatybilne rozszerzenia – choć już to poprawiono. Czytaj więcej. RE: Twórca Firefoksa: Wszyscy nienawidzą sposobu aktualizacji tej przeglądarki - sybic - 11.07.2012 09:38 Mnie Firefoks wykrzaczył się już dawno. temu. Po prostu nagle przestał działać (zamykał się bez powodu). Wywaliłem to g* i mam spokój. Chrome jest bezproblemowe. RE: Twórca Firefoksa: Wszyscy nienawidzą sposobu aktualizacji tej przeglądarki - DamiaX - 11.07.2012 09:57 sybic ja mogę się z tą opinią nie zgodzić. Wina mogła by jakiegoś dodatku, który zaczął crash. Ja chroma nie zainstaluje u siebie ponieważ cenię prywatność. Lepiej już by było chromium zainstalować niż chrome. U mnie na Ubuntu firefox działa jak marzenie. Więc go nie zmienię . A co do tematu. Mają racje za późno to wprowadzają. |