![]() |
Rozwiązany GTA IV - gra się nie uruchamia - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +---- Dział: Gry (/gry-29-f) +---- Wątek: Rozwiązany GTA IV - gra się nie uruchamia (/gta-iv-gra-sie-nie-uruchamia-24851-t) |
GTA IV - gra się nie uruchamia - LukiSacz - 09.07.2012 14:29 Gra oczywiście oryginalna, niedawno kupiona. Instalacja bez problemów, później patche po kolei. Gdy odpalam skrót koło kursora pojawia się ikona płyty, za chwilę znika i tyle tego było. Dodam, że jak chcę odpalić grę bez płyty w napędzie, gra o nią woła, po włożeniu pojawia się proces auto odtwarzania, więc z płytką wszystko raczej w porządku. Win7 HP 64bit +SP1 AMD Athlon II X4 630 2.80 Ghz 4 GB RAM Geforce 9600 1GB Prosiłbym o szybką pomoc. //EDIT: Zdeterminowany, by sprawiedliwości stało się zadość i abym mógł się w pełni cieszyć produktem, za który słono zapłaciłem zacząłem szukać w sieci rozwiązań problemu z uporem maniaka ![]() I udało się, gra póki co śmiga. Dla osób mających podobne problemy zamieszczam listę kroków, które ja zrobiłem. 1. Zaktualizuj Games for Windows LIVE 2. Przeinstaluj GTA 4 3. Po zainstalowaniu GTA 4 zainstaluj patch 1.0.7.0 (bez poprzednich, od razu siódemka) 4. Wgraj fix NO-DVD (z tego co wiem jeśli ma się oryginała, nie jest to zabronione, tym bardziej, że ponoć Rockstar mimał oficjalny tego typu patch od SecuRom) |