![]() |
Rozwiązany Sterownik do karty graficznej - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +---- Dział: Sterowniki (/sterowniki-17-f) +---- Wątek: Rozwiązany Sterownik do karty graficznej (/sterownik-do-karty-graficznej-24807-t) |
Sterownik do karty graficznej - ZandalorX - 07.07.2012 07:47 Witam. Ściągnąłem najnowszy sterownik do karty graficznej (nVidia GeForce 9600 GT) i mam odnośnie niego pytanie. Czy przed uruchomieniem tej aplikacji powinienem odinstalować starszą wersję? Jeżeli tak, to ile programów? Pytam, gdyż jest tam parę plików, które zawierają w nazwie starszą wersje sterownika (zainstalowane mam 296.10 a wyszła już wersja 301.42). Z góry dziękuję za odpowiedź! RE: Sterownik do karty graficznej - peciaq - 07.07.2012 09:30 Możesz zaktualizować bez odinstalowywania. // Temat przeniosłem do odpowiedniego działu. RE: Sterownik do karty graficznej - ZandalorX - 07.07.2012 17:18 Dzięki za przeniesienie. Zrobiłem instalację bez usuwania poprzedniej wersji i pojawił się problem. Po ponownym uruchomieniu komputera (instalacja przebiegła prawidłowo) miałem brak większości opcji z panelu nVidia, nie działał mi Windows Media Player oraz gry. Nie wiem, czy to przypadek, lecz musiałem to odinstalować i przywrócić starszą wersję. Wie ktoś może, co zrobiłem źle? RE: Sterownik do karty graficznej - Portator - 08.07.2012 07:44 Witaj. Jeżeli używasz laptopa, to najpewniejszym rozwiązaniem jest stosowanie sterowników dedykowanych, znajdujących się na stronie producenta sprzętu a nie sterownikow referencyjnych od Nvidia. Pewnie nic nie zrobiłes źle, tylko jest to nie odpowiedni sterownik. Bo najnowszy wcale nie oznacza najlepszy. RE: Sterownik do karty graficznej - ZandalorX - 08.07.2012 07:50 Mam komputer stacjonarny. Do mojej karty graficznej (GeForce 9600 GT) używam teraz sterownika 296.10, a mam możliwość (teoretycznie) 301.42. W takim razie mam go nie instalować? RE: Sterownik do karty graficznej - Portator - 08.07.2012 07:57 Jeżeli prawidłowo działa wersja poprzednia, pozostań przy niej. RE: Sterownik do karty graficznej - ZandalorX - 08.07.2012 09:06 Skoro tak, to trudno. Dzięki za pomoc. |