![]() |
Pojawił się czarny ekran, a po nim mnóstwo problemów z działaniem systemu - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Pojawił się czarny ekran, a po nim mnóstwo problemów z działaniem systemu (/pojawil-sie-czarny-ekran-a-po-nim-mnostwo-problemow-z-dzialaniem-systemu-24737-t) |
Pojawił się czarny ekran, a po nim mnóstwo problemów z działaniem systemu - ruffi - 04.07.2012 21:11 Witam!! Mam następujący problem. Niedawno zakupiłem Asusa n75s z Windows 7. I wszystko świetnie śmigało aż 3 dni temu najpierw pojawił się czarny ekran, a jak problem sam minął okazało się że nic nie można zainstalować, nić odinstalować, windows update nie działa, przywracania sytemu zrobić nie mogę. Sprawdzam fora i takiego problemu nie znalazłem i jego rozwiązania również, dźwięk też nie działa, w folderach zdjęć widać ikony a nie zdjęcia. Czy ktoś miał coś podobnego? Czy pozostaje tylko zrobienie Recovery z ukrytej partycji i czy w związku z tym coś w biosie powinienem zmieniać a jeśli tak to co bo w tych kwestiach jestem laikiem i do biosu się nie dotykałem nigdy. Czekam na jakieś porady i pomoc. Pozdrawiam. RE: Problem z Windows 7 - thermalfake - 05.07.2012 13:01 Nie jestem w stanie powiedzieć co mu dolega. Mając ważne dane na partycji systemowej warto je przed recovery przenieść w inne bezpieczne miejsce przy pomocy dowolnej dystrybucji systemu livecd. Jak już będziesz gotowy to przeprowadzasz procedurę recovery. Przy starcie laptopa wciskasz pulsacyjnie klawisz F9. Następnie wybierasz Windows Setup [EMS Enabled]. Wybierasz język oraz sposób przywrócenia partycji (tylko do pierwszej partycji systemowej) i czekasz do końca. Po przywróceniu systemu wykonaj kopię fabrycznego systemu na dobrej jakości nośnikach (max 5szt) programem z pulpitu Asus AI Recovery Burner. Dyski czasem potrafią zawodzić więc jedyna kopia tylko tam to samobójstwo. Na koniec celem lepszej optymalizacji można co nieco wyrzucić śmieci producenta aplikacją PC Decrapifier. RE: Problem z Windows 7 - Portator - 05.07.2012 16:49 Takie zakłócenia czasami powoduje zaistalowany Avast oraz aplikacja Asus Web Storage. |