Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Prawidłowa konfiguracja routera D-link oraz połączenia sieciowego - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f)
+--- Wątek: Prawidłowa konfiguracja routera D-link oraz połączenia sieciowego (/prawidlowa-konfiguracja-routera-d-link-oraz-polaczenia-sieciowego-24698-t)

Prawidłowa konfiguracja routera D-link oraz połączenia sieciowego - soon44 - 02.07.2012 22:29

Witam, od paru tygodni walczę z tym żeby na moim komputerze prawidłowo i szybko ładowały się strony internetowe. Opisywałem to już w kilku tematach jednak nigdzie nie dostałem prawidłowej i przede wszystkim skutecznej odpowiedzi. Zaczęło się od wirusa blokującego facebooka, którego udało mi się usunąć i od tego momentu zaczęły się problemy, ustawienia IPv4 itp. Problem wygląda tak w domu gdy korzystam z mojej sieci przez router/kabel strony działają wolno a czasami w ogóle, teraz gdy jestem w innym miejscu i korzystam z innej sieci działa tak jak powinno więc podejrzewam że router/moje połączenie sieciowe jest źle skonfigurowane i tu proszę o pomoc bądź też wskazówki jak to wszystko powinno wyglądać.

RE: Prawidłowa konfiguracja routera D-link oraz połączenia sieciowego. - thermalfake - 02.07.2012 22:39

Potrzebnych informacji tyle co kot napłakał.
Jaki model routera, czy do routera jest jeszcze coś wpięte np modem kablowy, kto jest dostawcą ISP, model karty sieciowej.

RE: Prawidłowa konfiguracja routera D-link oraz połączenia sieciowego - soon44 - 03.07.2012 13:47

Router: D-LINK TM-G5240, do routera nic nie jest podłączone a jako taką podpowiedź powiem że drugi komputer który używa sieci z routera działa prawidłowo tzn. strony ładują się tak jak należy. Dostawcą internetu jest UPC. Model karty sieciowej to: (spiszę to co jest w menagerze urządzeń) Atheros AR9285 Wireless Network Adapter i Relatek PCIe GBE Family Controller.