Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Skróty na pasku zadań - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Windows 7 (/windows-7-4-f)
+--- Dział: Multimedia i dodatki (/multimedia-i-dodatki-7-f)
+---- Dział: Grafika (/grafika-23-f)
+---- Wątek: Rozwiązany Skróty na pasku zadań (/skroty-na-pasku-zadan-24689-t)

Skróty na pasku zadań - Fixlensky - 02.07.2012 19:23

Witam, czy wie ktoś jak ustawić sam skrót do Mój Komputer na pasku, a nie cały Ekslorator Windowsa? (nie chodzi mi tu o Pasek Narzędzi)

RE: Skróty na pasku zadań - peciaq - 02.07.2012 19:27

Z tego co wiem to da się tylko w 1 sposób.
PPM na pasek zadań i klikasz na Paski narzędzi, w rozwiniętej liście klikasz Łącza.
Wtedy po prawej stronie koło godziny masz nowy pasek - nazywa się właśnie łącza. I na nim można umieścić normalny skrót do Mój komputer.
Pasek możesz sobie oczywiście przesunąć bliżej przycisku Start albo w dowolne miejsce na pasku zadań, gdzie ci wygodnie.

RE: Skróty na pasku zadań - Portator - 03.07.2012 05:48

Ale można też i tak:

1. Na pulpicie kliknij PPM, pojawi się menu i otwieramy nowy - następnie utwórz skrót.
2. W oknie "Tworzenie skrótu" wpisz następującą lokalizację elementu: C:\Windows\explorer.exe shell:MyComputerFolder i kliknij dalej.
3. Następne pojawi się pole, w którym wpisz swoją nazwę np: Komputer lub Mój Komputer i kliknij Zakończ.
4. Kliknij PPM w powstały skrót i wybieramy Właściwości, następnie ,Zmień Ikonę.
W polu Szukaj ikon w pliku wpisz imageres.dll (pojawi się sporo ikon). Wybierz dowolną, która Tobie pasuje i wszystko zatwierdź.
5. Skrót, który stworzyleś przeciągnij na pasek zadań i przypnij go.
6. Masz Mój Komputer na pasku zadań

RE: Skróty na pasku zadań - Fixlensky - 03.07.2012 08:54

Chodziło mi właśnie o to co napisał Portator. Dzięki wielkie za pomoc. Temat uważam za rozwiązany. Uśmiechnięty

RE: Skróty na pasku zadań - barttek23 - 03.07.2012 09:11

A nie lepiej wykonać taki zabieg:
Prawy na ikonę eksplorera na pasku zadań - właściwości. Dalej do elementu docelowego dopisujesz "shell:MyComputerFolder" klikasz ok i już otwiera Ci się okno mojego komputera

Skróty na pasku zadań (rozwiązany) - peciaq - 03.07.2012 11:21

Wątek rozwiązany.