Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Problem z rozdzielczością w trybie Metro (Win8) - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Inne (/inne-11-f)
+--- Dział: Pozostałe systemy Windows (/pozostale-systemy-windows-31-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Problem z rozdzielczością w trybie Metro (Win8) (/problem-z-rozdzielczoscia-w-trybie-metro-win8-24592-t)

Problem z rozdzielczością w trybie Metro (Win8) - Rukahs - 27.06.2012 21:01

Zatem tak. Z początku mojej przygody z Win8 (czyli już od ver. DP do CP) wszystko było OK. Jednak po koniecznym formacie dysku i ponownej instalacji sys. Win7 i aktualizacji do Win8 tak fajnie jak na początku już nie było.
Z początku jak to zwykle bywa jest oczywiście ustawiona nie taka rozdzielczość ekranu jak trzeba, ale po instalacji sterowników do karty graficznej zwykle wszystko wraca do normy.
W moim przypadku poprawiła się jedynie rozdzielczość w trybie desktop, ale po uruchomieniu tryby Metro (kafelki) zmian niestety nie widzę :-/ (Przesadnie duże).
Były próby ponownej instalacji z płyty ale na nic.

Spróbuję jeszcze pokombinować ale liczę na waszą pomoc. Może macie jakieś rady Zacieszacz? Przyzwyczaiłem się już do ósemki i ciężko mi na siódemce.

RE: Problem z rozdzielczością w trybie Metro (Win8) - Rukahs - 04.07.2012 22:04

Cóż. Dzięki wszystkim za bardzo pomocne rady ;] ale sobie już poradziłem.
Temat do zamknięcia.

Problem z rozdzielczością w trybie Metro (Win8) (rozwiązany) - peciaq - 04.07.2012 23:09

Wątek rozwiązany.