System nie odnajduje sieci bezprzewodowych - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: System nie odnajduje sieci bezprzewodowych (/system-nie-odnajduje-sieci-bezprzewodowych-24465-t) |
System nie odnajduje sieci bezprzewodowych - anejbel - 21.06.2012 16:11 Witam, Pare dni temu musiałam się szybko rozłączyć z siecią i zrobiłam to poprzez kliknięcie "Wyłącz" Wszystko byłoby ok, gdyby nie to, że od tego czasu w ogóle nie znajduje mi bezprzewodowych sieci, a wygląda to tak: Przeszukałam ustawienia sieciowe i nie mogę nic znaleźć, żeby to odwrócić. Stąd moje pytanie: Jak to zrobić? Z góry dziękuję za odpowiedzi. RE: Brak sieci bezprzewodowych - thermalfake - 21.06.2012 18:17 Jedna rzecz mi nie pasuje. Skoro piszesz, że nie wynajduje sieci bezprzewodowych to czemu na pierwszym obrazku jest zrzut z połączenia komórkowego. Bezprzewodowe wifi (wlan) za to odpowiada bezprzewodowa karta sieciowa (bezprzewodowe połączenie sieciowe). Sprawdź czy ten moduł jest włączony Centrum sieci i udostępniania -> Zmień ustawienia karty sieciowej Zobacz czy "połączenie bezprzewodowe" jest włączone (prawym przyciskiem myszy i z menu włącz), nie ma tam znaku x oraz jeśli to laptop czy świeci się jakaś kontrolka/sprzętowy boczny suwak jest włączony/aktywowany moduł za pomocą klawiszy funkcyjnych Fn+F2 (lub inny odpowiedni). |