Dowcipy Chemiczne - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Inne (/inne-11-f) +--- Dział: Humor (/humor-25-f) +--- Wątek: Dowcipy Chemiczne (/dowcipy-chemiczne-24445-t) |
Dowcipy Chemiczne - LadyInBlue - 20.06.2012 21:33 Jak łatwo z Al i i Cu zrobić Au? To pytanie nurtuje wszystkich alchemików od wieków a wystarczy reakcja podwójnej wymiany tzn. Al + Cu -> Au + Cl Jak nie wiesz o co chodzi przeczytaj uważnie równanie. Anegdotka z wykładu: dr pisze: Rh --> R + h "Proszę Państwa, proooszę paaamiętać, że rod w wyniku rozkładu NIE (z dużym naciskiem na to słowo) daje stałej gazowej i stałej Plancka" hehe -Dlaczego miś nie rozpuszcza sie w benzenie?? - Bo jest polarny..... Jak opisać małżeństwo dwóch chemików ? Mało zasad dużo kwasów. Dlaczego chemik zabiera fenoloftaleinę na imprezę? Bo szuka dziewczyny z zasadami. Co robisz? Ekstrahuje. To poproszę dwa. Scena: Grupa chemików bawi się w kalambury. Jeden z nich: EFEKT METYLA Chemicy nie umierają- oni przestają reagować. Przychodzi studentka(blond) na sesję. Prof. Na co dysocjuje Hg? Blondi: Na H i g czyli wodór i grawitacje. Co mówi jeden elektron walencyjny do drugiego? Nic, Idzie chemik ulicą, dodał CO2 do H2O i nie zaszła reakcja. A neutron walks into a bar; he asks the bartender: "How much for a beer?" The bartender looks at him and says: "For you, it's no charge" One sodium atom says “Oh no! I think I lost an electron”. An another atom asks “Are you sure?”. “Yeah!” the first atom says. “I’m positive.” Większość facetów jest jak pierwiastki radioaktywne- niezwykle krótki czas promieniowania... Chuck Norris moze pić CH3OH. I nie ściemniać! Na lekcji chemii pani przyniosła 3 probówki, do każdej wrzuciła robala. Do 1 probówki wlała alkohol - robal zdechł, do 2 probówki dodała tytoń - robal zdechł a do 3 wlała wody - robal pływał. Pyta się Jasia jaki z tego doświadczenia wniosek a jasia na to: kto pije i pali ten nie ma robali.... Student chemii na egzaminie komisyjnym. Profesor daje mu ostatnią szansę. - No dobrze. Niech Pan mi chociaż powie, co to jest SiO2. Student myśli i myśli. W końcu z zadowoleniem odpowiada: - Siarka i dwa tleny. Pewnego dnia policja zatrzymała Heissenberga gdy jechał za szybko samochodem i pyta się: -Wie pan ile pan jechał? -Nie wiem ale wiem gdzie dokładnie mnie zatrzymaliście. W jaki sposób można otrzymać barbituran sodu ? Roztworzyć lalkę Barbie w zasadzie sodowej. Student na egzaminie ustnym nie wie prawie nic. Profesor mówi: - Niech pan chociaż narysuje wzór benzenu. Student rysuje sześciokąt foremny. Na to profesor: - Czegoś tu chyba brakuje...? - [cisza] Profesor rysuje w środku okrąg, na co student, uradowany nagłym olśnieniem, woła: - No jasne! Tlenu! Przychodzi dipol do dipola i pyta: - masz moment? |