![]() |
Rozwiązany Problem z prawami administratora przy instalacji Songsmith - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Rozwiązany Problem z prawami administratora przy instalacji Songsmith (/problem-z-prawami-administratora-przy-instalacji-songsmith-24443-t) |
Problem z prawami administratora przy instalacji Songsmith - rafal723 - 20.06.2012 20:28 Mam komunikat "Administrator skonfigurował założenia systemowe aby zapobiegły tej instalacji" przy próbie instalacji Songsmith. Przejrzałem tutorial , ale nie pomogło (nie wylogowywałem się, bo mam ważne karty w przeglądarce) . Znalazłem też coś takiego ,ale nie wiem jak to się robi w se7en. RE: Problem z prawami administratora przy instalacji - peciaq - 20.06.2012 20:32 A co to za komputer że nie masz dostępu do konta administratora? RE: Problem z prawami administratora przy instalacji - rafal723 - 20.06.2012 20:36 Mam dostęp, bo na tym koncie ciągle działam. RE: Problem z prawami administratora przy instalacji - peciaq - 20.06.2012 20:37 Dobra a nie możesz zapisać kart w przeglądarce, zrestartować systemu i próbować ponownie? Albo z trybu awaryjnego? RE: Problem z prawami administratora przy instalacji - rafal723 - 20.06.2012 20:39 A to ma aż takie znaczenie czy się wyloguję czy nie ? No dobrze. za moment napiszę czy pomogło. Nie pomogło wylogowanie, ani stworzenie nowego konta z prawami administratora. RE: Problem z prawami administratora przy instalacji - peciaq - 20.06.2012 22:28 Może przywróć system? RE: Problem z prawami administratora przy instalacji - rafal723 - 20.06.2012 22:41 Nie mam żadnego punktu przywracania. BTW Ta sama instalka działa u siostry na lapku (XP), więc problem jest z se7en, a nie z programem. RE: Problem z prawami administratora przy instalacji - thermalfake - 21.06.2012 11:30 1. Sprawdzić czy Twój użytkownik znajduje się w grupie Administratorzy Od Professionala w górę Panel sterowania -> narzędzia administracyjne -> zarządzanie komputerem -> Użytkownicy/Grupy 2. W rejestrze sprawdzić wartość dla gałęzi HKLM\Software\Policies\Microsoft\Windows\Installer DisableMSI ma mieć wartość 1. HKEY_CLASSES_ROOT\Installer\Products\ - znajdź swoją aplikację i usuń w całości klucz 3. Wyłącz UAC dla tego konta Panel sterowania -> konta użytkowników -> wybierz klikając konto i na dole opcja "Zmień ustawienia funkcji Kontrola konta uzytkownika" - suwak w dół. RE: Problem z prawami administratora przy instalacji - rafal723 - 21.06.2012 14:11 (21.06.2012 11:30)thermalfake napisał(a): 1. Sprawdzić czy Twój użytkownik znajduje się w grupie Administratorzy 1. Folder "Narzędzia adm..." jest pusty. 2. Nie mam czegoś takiego jak HKLM, jak mam znaleźć moją aplikację, a raczej jak poznać jej klucz ? 3. Nie działa (jedyne sprawdzone) na mój problem. RE: Problem z prawami administratora przy instalacji - rafal723 - 22.06.2012 15:54 HELP ME NOW ! Edit:// Nie wiem jak, ale program się wreszcie zainstalował. Do zamknięcia. |