Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Powtarzający się alert o podłączeniu nowego urządzenia - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Hardware (/hardware-28-f)
+--- Wątek: Powtarzający się alert o podłączeniu nowego urządzenia (/powtarzajacy-sie-alert-o-podlaczeniu-nowego-urzadzenia-24402-t)

Powtarzający się alert o podłączeniu nowego urządzenia - m4rioo - 19.06.2012 10:50

Witam, jestem użytkownikiem Windows 7 Ultimate i mam następujący problem. Co chwile słyszę w głośnikach dźwięk podłączanego i odłączanego urządzenia, nie jestem w stanie sprawdzić co to za urządzenie bo dzieje się to zbyt szybko, sprawdzałem wtyki USB, wszystko jest dobrze podłączone, nie dzieje się tak zawsze, można powiedzieć ze 1 na 10 uruchomień komputera, a jednak się zdarza, podłączy się z 5 razy i odłączy, jest 10 minut przerwy i znowu to samo. Ktoś wie jak to zdiagnozować ?

RE: Dźwięk podłączanego urządzenia - jak zdiagnozować ? - peciaq - 19.06.2012 15:55

Hmmm, a podczas tego jak się podłącza powinien pokazywać się dymek typu: 'Znaleziono nowy sprzęt: informacja jaki to sprzęt'. U ciebie nie ma czegoś takiego?

RE: Dźwięk podłączanego urządzenia - jak zdiagnozować ? - m4rioo - 19.06.2012 18:10

(19.06.2012 15:55)peciaq napisał(a):  Hmmm, a podczas tego jak się podłącza powinien pokazywać się dymek typu: 'Znaleziono nowy sprzęt: informacja jaki to sprzęt'. U ciebie nie ma czegoś takiego?

nic się nie pokazuje bo dzieje się to zbyt szybko, zdąży się "coś" podłączyć i od razu się odłącza...

RE: Powtarzający się alert o podłączeniu nowego urządzenia - LadyInBlue - 19.06.2012 21:03

Wydaje mi się, że takie dźwięki są również wtedy gdy jakiś program się "podwiesza". Czy zauważyłeś w jakiej sytuacji pojawia się ten dźwięk? I przy jakich włączonych programach?

RE: Powtarzający się alert o podłączeniu nowego urządzenia - peciaq - 20.06.2012 14:08

Ja bym stawiał jednak że jakiś sprzęt nie styka, karta jakaś, dysk, może coś na USB (to że jest podłączone nie znaczy że np. kabel jest uszkodzony i raz styka, a raz nie).

RE: Powtarzający się alert o podłączeniu nowego urządzenia - m4rioo - 20.06.2012 14:35

(20.06.2012 14:08)peciaq napisał(a):  Ja bym stawiał jednak że jakiś sprzęt nie styka, karta jakaś, dysk, może coś na USB (to że jest podłączone nie znaczy że np. kabel jest uszkodzony i raz styka, a raz nie).

wszystkie kable są nowe, wszystko jest dobrze podłączone, sam sprawdzałem 3 razy

RE: Powtarzający się alert o podłączeniu nowego urządzenia - Myca1125 - 21.06.2012 19:42

Witam miałem podobny problem była to wina zwykłego gniazda 220V do którego była podłączona drukarka,gniazdo było uszkodzone.

RE: Powtarzający się alert o podłączeniu nowego urządzenia - peciaq - 22.06.2012 00:41

Ale m4rioo zapewnił, że wszystkie kable, wtyki, gniazda, itd. sprawdził i na pewno nie jest to tego rodzaju usterka więc nie drążę już tematu, chociaż też wydaje mi się że mogło coś zostać przeoczone.

RE: Powtarzający się alert o podłączeniu nowego urządzenia - thermalfake - 23.06.2012 19:44

Spróbuj tą poprawkę -> http://support.microsoft.com/kb/2416007
Druga rzecz, wyeksportuj podgląd zdarzeń do pliku a ja to przejrzę.
Start -> eventvwr.msc
Dzienniki systemu window -> System odczekać chwilkę
PPM na System i z menu kontekstowego "zapisz wszystkie zdarzenia jako" do pliku evtx.
Udostępnij plik (z serwera hostującego) na forum będzie ważył do kilkunastu MB.
Zaktualizuj sterowniki chipsetu i wypadałoby napisać jakie sprzęty masz podłączone pod usb lub ewentualne dodatkowe karty rozszerzeń w komputerze.
Bardzo fajny programik USBDeview -> http://www.nirsoft.net/utils/usb_devices_view.html