Brak dźwięku w gnieździe tylnim - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Brak dźwięku w gnieździe tylnim (/brak-dzwieku-w-gniezdzie-tylnim-24316-t) |
Brak dźwięku w gnieździe tylnim - opeltein - 15.06.2012 09:10 Witam,parę dni temu przenosiłem komputer z 1 pokoju do 2 i jeszcze go czyściłem w środku . Następnego dnia okazało się że nie ma dźwięku . Wejście mam z przodu i z tył, z tył mam 3 ( zielony ,czerwony ,i niebieski) a z przodu tylko 1 ,głośniki komputer wykrywa , z przodu jak podepnę to działają , ale z tył już nie Z przodu nie chcę podpiąć bo potrzebuję 3 wejścia ,a tam 1 tylko i dziwny dźwięk jest przez to Nie wiem czy coś tam z tył komputera się poluzowało czy coś , ale mam kartę dźwiękową wbudowaną od razu do płyty głównej, może tylko wejście się zepsuło , jeśli ktoś miał taki przypadek niech napisze jak sobie poradził. Pomocy po cały czas muszę na słuchawkach siedzieć :-/ RE: Brak dźwięku - bodziulla - 15.06.2012 11:08 Hej. Pytanie w jaki sposób czyściłeś komputer?. Z tego co opisujesz masz wszystko podłączone jak poprzednio. Dylemat może leżeć po stronie Twojego czyszczenia i/lub niekoniecznie?. Pytanie dwa czyszczenie, nic nie ruszałeś z kompa (nie wyciągałeś baterii bios), itd?. Pzdr RE: Brak dźwięku - opeltein - 15.06.2012 11:54 1 - Czyściłem odkurzaczem ale na najmniejszych obrotach (bardzo słabe ssanie ) i chusteczką przetarłem kartę graficzną 2 Nic nie wyciągałem 3 Zdjęcia [attachment=4370] [attachment=4371] RE: Brak dźwięku - bodziulla - 15.06.2012 11:57 Ok, przejrzę a być może Therma pomoże. Ja będę w domu około 24 i spojrzę. Pzdr RE: Brak dźwięku w gnieździe tylnim - thermalfake - 16.06.2012 12:50 Pokaż jak wyglądają ustawione opcje w Menadżer Realtek HD Audio (panel sterowania). http://tnij.org/realtek_audio RE: Brak dźwięku w gnieździe tylnim - opeltein - 16.06.2012 13:49 Mam coś takiego RE: Brak dźwięku w gnieździe tylnim - thermalfake - 16.06.2012 16:36 Zielone analogowe gniazdo nic nie wykrywa (tzw port/jack sensing) po wpięciu mini jacka 3.5mm ? RE: Brak dźwięku w gnieździe tylnim - opeltein - 03.07.2012 08:01 (16.06.2012 16:36)thermalfake napisał(a): Zielone analogowe gniazdo nic nie wykrywa (tzw port/jack sensing) po wpięciu mini jacka 3.5mm ? Wykrywa wszystkie , ale dźwięku nie ma. Kupiłem nową kartę dźwiękową , ponieważ i tak gniazdo na głośniki tylne było zepsute wcześniej , zobaczymy jak będzie działać Teraz już wiem .Przedni panel wyświetla że słuchawki są podłączone cały czas , a nie są i komputer przekierowywuje dźwięk do nich a nie do głośników. Ma ktoś pomysł co z tym zrobić ? Dodam że teraz mam inną kartę dźwiękową : VIA VT1708S 8 -kanałowy High-Definition Audio CODEC |