![]() |
Rozwiązany Pytanie o częstotliwości RAM w laptopie - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Rozwiązany Pytanie o częstotliwości RAM w laptopie (/pytanie-o-czestotliwosci-ram-w-laptopie-24268-t) |
Pytanie o częstotliwości RAM w laptopie - kapi55 - 12.06.2012 20:50 W laptopie asusa mam 2kości Ram łącznie 3GB. 1066MHz każda kość Chciałem wyjąć tą 1GB i dołożyć 4GB , łącznie żeby było 6GB Moje pytanie czy częstotliwość MHz w jednej kości ma być taka sama jak na tak dużą kość 4GB czy powinna być inna.? RE: pytanie o częstotliwosć RAM w laptopie - stingear - 12.06.2012 20:56 Rozmiar kości nie ma wpływu na częstotliwość. Kości powinny być najlepiej tej samej firmy i o takim samym taktowaniu. Jeżeli dasz kość o innym taktowaniu, to kość o większym zostanie spowolniona do poziomu tej o mniejszym. Dla uzyskania najlepszej wydajności daje się tej samej firmy, bo dobrze współpracują ze sobą. Pytanie o częstotliwości RAM w laptopie (rozwiązany) - stingear - 24.06.2012 13:42 Wątek rozwiązany. |