Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Jak ustawić podgląd zawartości plików graficznych w folderach - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Jak ustawić podgląd zawartości plików graficznych w folderach (/jak-ustawic-podglad-zawartosci-plikow-graficznych-w-folderach-24216-t)

Jak ustawić podgląd zawartości plików graficznych w folderach - patemar - 10.06.2012 11:21

W folderach ustawiłem podgląd zawartości plików. Poprawnie pokazywane są podglądy zawartości plików Corela, Worda i większość PDFów. Natomiast nie pokazują się podglądy żadnego z plików graficznych tj. BMP, JPG, GIF (takie sprawdzałem). Jak zrobić żeby te też się pokazywały?

RE: Podgląd zawartości pliku - Portator - 10.06.2012 15:35

Witaj. Zrestartuj tą funkcje ( wyłącz > wyloguj > włącz ), albo caly explorer.exe - u mnie działa poprawnie.

RE: Podgląd zawartości pliku - patemar - 10.06.2012 17:53

Zrobiłem tak jak sugerowałeś ale niestety nie pomogło.
Jakieś inne pomysły?

RE: Podgląd zawartości pliku - Nostromo - 10.06.2012 18:52

Ustaw:
[Obrazek: obraz5p.png]

RE: Podgląd zawartości pliku - thermalfake - 10.06.2012 19:23

Z przedostatnią opcją wrócimy do punktu wyjścia poprzedniego wątku.

RE: Podgląd zawartości pliku - patemar - 10.06.2012 19:27

Niestety, to nie pomogło.
Ale zauważyłem, że jak odznaczę opcję "Zawsze pokazuj ikony, nigdy miniatury", wówczas podgląd plików graficznych działa. Mnie zależy jednak na tym aby był podgląd plików w folderze, a nie miniatury zamiast ikon.

RE: Jak ustawić podgląd zawartości plików graficznych w folderach - glasmagic - 27.12.2012 22:02

Którą ikonę folderu z dostępnych w opcji dostosowywanie, należy wybrać aby wyświetlały się foldery z załączonymi miniaturkami zawartości danych folderów chodzi o jpeg?
Dlaczego folder który skopiuję z zew dysku , wyświetla miniatury następnie gdy raz zmienię ikonę w.w. folderu na dowolną , a następnie próbuję przywrócić do stanu pierwotnego nie potrafię wybrać odpowiedniej ikony? tzn ikony zmieniają się ale już nie potrafię zmusić jej do wyświetlania podglądu zawartości ?