Rozwiązany Zmiana ikon plików otwieranych przez programy zewnętrzne - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Rozwiązany Zmiana ikon plików otwieranych przez programy zewnętrzne (/zmiana-ikon-plikow-otwieranych-przez-programy-zewnetrzne-24190-t) |
Zmiana ikon plików otwieranych przez programy zewnętrzne - patemar - 09.06.2012 12:34 Przykład problemu: po zainstalowaniu Windows 7, zainstalowałem Adobe Reader 9.5 PL. Na pulpicie mam zarówno ikony plików PDF jak i ikony skrótów do plików PDF. Chciałbym, żeby miały one wygląd typowy dla PDF-ów czyli aby wszystkie były takie same, czyli czerwone z takim charakterystycznym białym trójkątnym znaczkiem (albo jakieś podobne - ale aby wszystkie były takie same). A tymczasem każda ikona pliku PDF (lub skrótu) jest miniaturką zawartości pliku i nie przypomina pliku PDF, co dla mnie jest problemem, bo nie mogę szybko rozpoznać typu pliku. Jak to zmienić? Ten sam problem dotyczy też innych programów zewnętrznych (np. Corel - zamiast charakterystycznego kolorowego balonika mam podgląd zawartości pliku w ikonie) - dla mnie to kłopot. Na obrazku przykład jak to wygląda teraz [attachment=4353] RE: Zmiana ikon plików otwieranych przez programy zewnętrzne - thermalfake - 09.06.2012 13:46 Narzędzia -> Opcje folderów -> Widok -> zaznaczyć "Zawsze pokazuj ikony, nigdy miniatury." Zmiana ikon plików otwieranych przez programy zewnętrzne (rozwiązany) - peciaq - 09.06.2012 14:31 Wątek rozwiązany. |