![]() |
Jak pozbyć się szumów w głośnikach? - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Jak pozbyć się szumów w głośnikach? (/jak-pozbyc-sie-szumow-w-glosnikach-2419-t) |
Jak pozbyć się szumów w głośnikach? - Karl44 - 13.11.2009 22:41 Po zainstalowaniu aktualnych sterów pod 7 dla karty dźwiękowej realteka pojawiają mi się szumy w głośnikach nawet jak nic nie jest odtwarzane. Próbowałem wyciszyć wyjście audio cd jak w XP ale nie znalazłem tej opcji, tak samo jak nie ma opcji o samodzielnym ustawieniu poszczególnych parametrów dla miksera np. podkręcenie basów. Gdzie to mogę znaleźć? RE: jak pozbyc sie szumów w głośnikach? - MAciachPaN - 13.11.2009 22:49 Start > panel sterowania dzwięki > tam wybierasz swoją kartę muzyczną dajesz właściwości a potem zakładkę poziomy RE: jak pozbyc sie szumów w głośnikach? - kruper11 - 13.11.2009 22:50 no niestety @Karl44 Realteki jak i inne integry szumią... tego się nie pozbędziesz... może też być to spowodowane kiepskim ekranowaniem głosników... owiń dla jaj (serio piszę) kabel od wyjscia karty do głosników folią ALU... i obadaj czy jest lepiej... nie stawiaj głosników blisko samego kompa ani kaloryfera...możesz też spróbować wyciszyć wejscie mikrofonowe i AUX.... RE: jak pozbyc sie szumów w głośnikach? - MAciachPaN - 13.11.2009 22:51 (13.11.2009 22:50)kruper11 napisał(a): no niestety @Karl44 Realteki jak i inne integry szumią... tego się nie pozbędziesz... może też być to spowodowane kiepskim ekranowaniem głosników... owiń dla jaj (serio piszę) kabel od wyjscia karty do głosników folią ALU... i obadaj czy jest lepiej... nie stawiaj głosników blisko samego kompa ani kaloryfera...możesz też spróbować wyciszyć wejscie mikrofonowe i AUX.... Nie zgadzam się akurat mam tą kartę i nic mi nie szumi ![]() RE: jak pozbyc sie szumów w głośnikach? - kruper11 - 13.11.2009 22:55 @MAxiachPaN tak jak pisałem powodów może być wiele... jak widzisz nie napisałem tylko o karcie...chocz moich doświadczeń wynika niestety jedna prawda brak basu , dużo środka i trzeszczące soprany... wszystko to się dzieje na Realtekach bez wzgledu na wersję... oczywiscie mam na mysli mocno rozkecony Volume w głosnikach... ale może to i głosniki... napisz Panie AUTOR ![]() ![]() RE: jak pozbyc sie szumów w głośnikach? - Karl44 - 14.11.2009 09:42 głośniki mam Logitech X-540. Na XP nic mi n9ie szumiało gdy wyciszylem audio cd a tu szumi tylko gdy nie odtwarzam muzy na kompie. jak ogladam filmy czy slucham muzyki to jest OK. RE: jak pozbyc sie szumów w głośnikach? - Dzejkop - 14.11.2009 10:48 Wyłączcie wejścia Line in, itd. RE: jak pozbyc sie szumów w głośnikach? - Karl44 - 14.11.2009 13:20 jak na razie szumów nie ma. powiedzcie tylko gdzie w realteku znajde taki equalizer jak jest w winampie, bo ten do wybierania z listy nie jest mi wystarczający RE: jak pozbyc sie szumów w głośnikach? - MAciachPaN - 14.11.2009 14:01 Jak na razie nie ma takiego equalizera. RE: jak pozbyc sie szumów w głośnikach? - Karl44 - 14.11.2009 14:15 ale w sterach do XP był to w 7 nie ma RE: jak pozbyc sie szumów w głośnikach? - Milten - 14.11.2009 14:22 W XP był i na tym się skończyło, w Viście i Win7 nie ma i tyle, niestety :/ Jakoś w XP lepsza była konfiguracja ich. Co do szumów, sprawdź też wyjście na głośniki z karty, mi w drugim kompie głośniki szumiały, bo było jakieś zwarcie z obudową o.O RE: jak pozbyc sie szumów w głośnikach? - michalw1987 - 14.11.2009 14:57 a może masz włączony mikrofon? RE: jak pozbyc sie szumów w głośnikach? - Karl44 - 14.11.2009 15:21 NIE NIE MAM, jak narazie nie szumi jak zacznie to dam znać dzieki wielkie |