![]() |
Router D-link'a spowalniający internet - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Router D-link'a spowalniający internet (/router-d-link-a-spowalniajacy-internet-24131-t) |
Router D-link'a spowalniający internet - soon44 - 05.06.2012 20:30 Witam, od 2 dni zauważyłem znaczne spowolnienie działania internetu przez router D-link TM-G5240, gdy podłączę "na sztywno" z kabla internet wszystko działa bez zarzutów. Modem od dostawcy internetu zresetowany, u nich niby wszystko jest ok, router cofnięty do ustawień fabrycznych i skonfigurowany od nowa. W czym może tkwić problem? RE: Router D-link'a spowalniający internet - peciaq - 05.06.2012 20:55 Próbowałeś na innym komputerze testować ten router czy też się tak zachowuje? RE: Router D-link'a spowalniający internet - soon44 - 05.06.2012 20:58 Nie jeszcze nie, jeszcze z obserwacji widzę że internet działa "skokowo" tzn rozłącza mnie co parę minut, ze stron nie działa m.i. facebook a reszta śmiga wtedy normalnie. Możliwe że router jest uszkodzony? Kiedyś przy podłączaniu zasilania do niego od tyłu poleciała mi mała iskra przy wejściu. RE: Router D-link'a spowalniający internet - thermalfake - 05.06.2012 20:59 Dobra widzę, że router czeka śmietnik. Iskra w tym momencie nie ma znaczenia. Ja też jak odpinam na chwilę router z zasilania to puści małą iskierkę. RE: Router D-link'a spowalniający internet - peciaq - 05.06.2012 21:10 Wywal, kup w byle Saturnie czy MM router, nie chcę reklamować, ale ja mam od 2 lat już TP-LINKA i jedyne problemy jakie miałem z Internetem to były z winy dostawcy a nie sprzętu. Nie jest to droga impreza - rzędu 50-70zł, może i mniej jak się dobrze trafi. RE: Router D-link'a spowalniający internet - soon44 - 05.06.2012 22:00 Nie wiem czy nie odbiegam od tematu ale pogrzebałem, pogrzebałem i wszystko śmiga ładnie: strony, torrent itp za wyjątkiem facebooka, poczytałem że może to być jakiś wirus, wyczyściłem w OTL zrobiłem wszystko jak kazali na forum (nie chcę reklamować jakim) jednak nadal to samo, każda strona działa prawidłowo za wyjątkiem facebooka albo się nie ładuje w ogóle albo załaduje się tylko to co widać na pierwszy rzut oka i koniec. |