Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
W koszu Microsoft Virtual PC a Windows7 x64 - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Forum (/forum-1-f)
+--- Dział: Kosz (/kosz-3-f)
+--- Wątek: W koszu Microsoft Virtual PC a Windows7 x64 (/microsoft-virtual-pc-a-windows7-x64-24107-t)

Microsoft Virtual PC a Windows7 x64 - ulmus102 - 04.06.2012 15:08

Witam
Ściągnąłem (nawet 2x) wersję x64 Virtual PC i chciałem zainstalować swojego przerabianego Windows 7 w wersji 64 bity. Niestety gdy startuje instalacja, to po chwili pojawia się komunikat, że instalka nie jest kompatybilna z procesorem. Wygląda jakby ten virtualny komputer był 32-bitowy. Gdy patrzę w info programu VirtualPC to faktycznie pokazuje, że wersja jest x86.
Pomoże ktoś jak to przeskoczyć?

Info dla nadgorliwego admina. Zanim skasujesz temat, pomyśl przez chwilę. Przerabiany nie oznacza piracki. Mam legalnego Windowsa, scaliłem go sobie z Servicepackiem oraz kilkoma programami, które sobie cenię. Czy to jest nielegalne?? Jeśli tak, to wszystkie wasze tutoriale są takie właśnie, lol

RE: Microsoft Virtual PC a Windows7 x64 - thermalfake - 04.06.2012 16:51

Na jakim systemie przeprowadzasz instalację Virtual PC x64 - XP/Vista/7 (jaka architektura) ?
Co to za sprzęt posiadasz - konfiguracja może być odczyt z everesta i tym podobne programy.

Cytat:Jeśli tak, to wszystkie wasze tutoriale są takie właśnie, lol

Pohamuj się w nieprawdziwych wypowiedziach. Tak samo te tutoriale przeglądałeś jak stronę z poprzedniego wątku do której dałem Ci link z odpowiedzią podaną na tacy.