![]() |
Rozwiązany Windows próbuje formatować dysk, którego nie wykrywa - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Rozwiązany Windows próbuje formatować dysk, którego nie wykrywa (/windows-probuje-formatowac-dysk-ktorego-nie-wykrywa-24012-t) |
Windows próbuje formatować dysk, którego nie wykrywa - xardas89 - 30.05.2012 10:48 Witam. Wczoraj po odzyskaniu od kumpla dysku, nie mogę go podłączyć. Pojawia się tylko jako 'dysk lokalny', ale nie można na niego wejść. Wyskakuje też komunikat o tym, czy go nie sformatować. Nie chce tego robić, ponieważ mam tam ważne dane (chociażby materiały do magisterki czy kolekcja muzyczna, której już teraz nie uzbieram). Próbowałem test diskiem coś zrobić, ale zastanawiam się czy nie wykasuje mi przypadkiem danych. W Paragonie dysk jest wykrywalny, na dodatek wydaje mi sie, ze system plików nie został uszkodzony (screen z Paragonu): [attachment=4336] Pytanie do was teraz - czy potrzeba kopiować pliki i sformatować dysk, czy też można odpalić samego Test Disca i to wystarczy? RE: Dysku nie widać, Win chce go formatować. - zygus26 - 31.05.2012 18:30 Gdy miałem taki problem (identyczny) zmieniłem literke przpisana do dysku na "D" i dysk stał się dostępny pod windowsem. sytuacja była identyczna jak u ciebie sprawdz być może pomorze. RE: Dysku nie widać, Win chce go formatować. - xardas89 - 02.06.2012 10:50 Dobrze, a gdzie to zrobileś? W Paragonie czy w systemie? RE: Dysku nie widać, Win chce go formatować. - zygus26 - 04.06.2012 06:57 W systemie. RE: Dysku nie widać, Win chce go formatować. - xardas89 - 05.06.2012 07:44 Ok, zrobiłem wariant dłuzszy, czyli przekopiowalem Test Diskiem, a potem format. Temat do zamknięcia. Dysku nie widać, Win chce go formatować. (rozwiązany) - peciaq - 05.06.2012 09:46 Wątek rozwiązany. |