Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Systemowa wyszukiwarka wyszukuje w internecie zamiast na dyskach - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Inne (/inne-11-f)
+--- Dział: Pozostałe systemy Windows (/pozostale-systemy-windows-31-f)
+--- Wątek: Systemowa wyszukiwarka wyszukuje w internecie zamiast na dyskach (/systemowa-wyszukiwarka-wyszukuje-w-internecie-zamiast-na-dyskach-23887-t)

Systemowa wyszukiwarka wyszukuje w internecie zamiast na dyskach - MrDanio - 23.05.2012 19:06

Witam,

u mojej Mamy w pracy jest XP. Kiedy próbuje wyszukać coś w systemowej wyszukiwarce pokazuje się witryna Windows Search i wyszukuje w internecie, a nie w komputerze.

Wicie jak to zmienić ?

RE: Systemowa wyszukiwarka wyszukuje w internecie - problem - peciaq - 28.05.2012 14:33

Może zainstalować to jako gadżet?

RE: Systemowa wyszukiwarka wyszukuje w internecie zamiast na dyskach - MrDanio - 29.05.2012 16:35

Nie, nie.
Chcę to naprawić tak jak było.
Czyli klikam na wyszukiwarkę i normalnie w kompie szuka, a nie w necie.
Kto to zmienił to nie wiem, bo inne osoby też korzystają z tego komputera.

RE: Systemowa wyszukiwarka wyszukuje w internecie zamiast na dyskach - MrDanio - 13.06.2012 17:45

Czy jest ktoś w stanie mi pomóc ?

RE: Systemowa wyszukiwarka wyszukuje w internecie zamiast na dyskach - peciaq - 13.06.2012 21:49

Danio, a próbowałeś przywrócić system po prostu? Do punktu z jakiejś instalacji czy deinstalacji czegoś.

RE: Systemowa wyszukiwarka wyszukuje w internecie zamiast na dyskach - MrDanio - 14.06.2012 18:07

Hmm...
Raczej nie, bo jak coś się zepsuje to będzie kiepsko, dlatego, że to własność firmy, w której moja mama pracuje.
Poprosiła mnie o to, bo informatyk kompletnie się nie zna (Świeżak jakiś Zacieszacz). Potrzebowałbym sposób, który nie ingeruje, aż tak w system Uśmiechnięty

RE: Systemowa wyszukiwarka wyszukuje w internecie zamiast na dyskach - peciaq - 14.06.2012 19:53

A może indeksowanie się wyłączyło?
Wtedy Windows Search nie będzie wyszukiwać, bo dane nie są indeksowane.
Zobacz i jeśli się da to włącz indeksowanie.

RE: Systemowa wyszukiwarka wyszukuje w internecie zamiast na dyskach - bodziulla - 15.06.2012 11:49

Hej,
Po prostu odinstaluj Windows Search, bo prawdopodobnie mama zainstalowała pełna aktualizację z opcji Windows Update Uśmiechnięty
Pzdr

RE: Systemowa wyszukiwarka wyszukuje w internecie zamiast na dyskach - MrDanio - 16.06.2012 20:49

W poniedziałek pójdę do mamy i odinstaluję, wtedy jak przyjdę to dam znać czy pomogło.

RE: Systemowa wyszukiwarka wyszukuje w internecie zamiast na dyskach - MrDanio - 28.06.2012 09:49

Odinstalowałem aktualizacje, uruchomiłem wyszukiwarkę plików, ale pokazał się tylko ten "piesek" co wyszukuje pliki, lecz bez okienek gdzie można wpisać wyszukiwaną frazę.

RE: Systemowa wyszukiwarka wyszukuje w internecie zamiast na dyskach - peciaq - 28.06.2012 17:26

Z tym indeksowaniem się bawiłeś?

RE: Systemowa wyszukiwarka wyszukuje w internecie zamiast na dyskach - MrDanio - 29.06.2012 17:26

Tak włączyłem je i zrestartowałem kompa.

RE: Systemowa wyszukiwarka wyszukuje w internecie zamiast na dyskach - peciaq - 29.06.2012 18:13

Wyczytałem gdzieś że ktoś miał taki problem jak nie miał pliku systemowego regsvr32.exe. W jakiś sposób go usunął. Zobacz, może tobie też zniknął.

RE: Systemowa wyszukiwarka wyszukuje w internecie zamiast na dyskach - MrDanio - 04.07.2012 10:10

Co mam zrobić z tym plikiem ?

RE: Systemowa wyszukiwarka wyszukuje w internecie zamiast na dyskach - peciaq - 04.07.2012 11:24

Też go nie masz? Już nie pamiętam gdzie to czytałem.
Facet pobrał i uzupełnił ten plik.

RE: Systemowa wyszukiwarka wyszukuje w internecie zamiast na dyskach - MrDanio - 04.07.2012 18:24

Czy go nie mam to nie wiem, ale nie wiem też gdzie go wrzucić Zacieszacz

RE: Systemowa wyszukiwarka wyszukuje w internecie zamiast na dyskach - peciaq - 04.07.2012 20:58

Do folderu system czy tam system32, nie pamiętam nazwy Zacieszacz tam gdzie reszta DLL-ek