![]() |
Systemowa wyszukiwarka wyszukuje w internecie zamiast na dyskach - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Inne (/inne-11-f) +--- Dział: Pozostałe systemy Windows (/pozostale-systemy-windows-31-f) +--- Wątek: Systemowa wyszukiwarka wyszukuje w internecie zamiast na dyskach (/systemowa-wyszukiwarka-wyszukuje-w-internecie-zamiast-na-dyskach-23887-t) |
Systemowa wyszukiwarka wyszukuje w internecie zamiast na dyskach - MrDanio - 23.05.2012 19:06 Witam, u mojej Mamy w pracy jest XP. Kiedy próbuje wyszukać coś w systemowej wyszukiwarce pokazuje się witryna Windows Search i wyszukuje w internecie, a nie w komputerze. Wicie jak to zmienić ? RE: Systemowa wyszukiwarka wyszukuje w internecie - problem - peciaq - 28.05.2012 14:33 Może zainstalować to jako gadżet? RE: Systemowa wyszukiwarka wyszukuje w internecie zamiast na dyskach - MrDanio - 29.05.2012 16:35 Nie, nie. Chcę to naprawić tak jak było. Czyli klikam na wyszukiwarkę i normalnie w kompie szuka, a nie w necie. Kto to zmienił to nie wiem, bo inne osoby też korzystają z tego komputera. RE: Systemowa wyszukiwarka wyszukuje w internecie zamiast na dyskach - MrDanio - 13.06.2012 17:45 Czy jest ktoś w stanie mi pomóc ? RE: Systemowa wyszukiwarka wyszukuje w internecie zamiast na dyskach - peciaq - 13.06.2012 21:49 Danio, a próbowałeś przywrócić system po prostu? Do punktu z jakiejś instalacji czy deinstalacji czegoś. RE: Systemowa wyszukiwarka wyszukuje w internecie zamiast na dyskach - MrDanio - 14.06.2012 18:07 Hmm... Raczej nie, bo jak coś się zepsuje to będzie kiepsko, dlatego, że to własność firmy, w której moja mama pracuje. Poprosiła mnie o to, bo informatyk kompletnie się nie zna (Świeżak jakiś ![]() ![]() RE: Systemowa wyszukiwarka wyszukuje w internecie zamiast na dyskach - peciaq - 14.06.2012 19:53 A może indeksowanie się wyłączyło? Wtedy Windows Search nie będzie wyszukiwać, bo dane nie są indeksowane. Zobacz i jeśli się da to włącz indeksowanie. RE: Systemowa wyszukiwarka wyszukuje w internecie zamiast na dyskach - bodziulla - 15.06.2012 11:49 Hej, Po prostu odinstaluj Windows Search, bo prawdopodobnie mama zainstalowała pełna aktualizację z opcji Windows Update ![]() Pzdr RE: Systemowa wyszukiwarka wyszukuje w internecie zamiast na dyskach - MrDanio - 16.06.2012 20:49 W poniedziałek pójdę do mamy i odinstaluję, wtedy jak przyjdę to dam znać czy pomogło. RE: Systemowa wyszukiwarka wyszukuje w internecie zamiast na dyskach - MrDanio - 28.06.2012 09:49 Odinstalowałem aktualizacje, uruchomiłem wyszukiwarkę plików, ale pokazał się tylko ten "piesek" co wyszukuje pliki, lecz bez okienek gdzie można wpisać wyszukiwaną frazę. RE: Systemowa wyszukiwarka wyszukuje w internecie zamiast na dyskach - peciaq - 28.06.2012 17:26 Z tym indeksowaniem się bawiłeś? RE: Systemowa wyszukiwarka wyszukuje w internecie zamiast na dyskach - MrDanio - 29.06.2012 17:26 Tak włączyłem je i zrestartowałem kompa. RE: Systemowa wyszukiwarka wyszukuje w internecie zamiast na dyskach - peciaq - 29.06.2012 18:13 Wyczytałem gdzieś że ktoś miał taki problem jak nie miał pliku systemowego regsvr32.exe. W jakiś sposób go usunął. Zobacz, może tobie też zniknął. RE: Systemowa wyszukiwarka wyszukuje w internecie zamiast na dyskach - MrDanio - 04.07.2012 10:10 Co mam zrobić z tym plikiem ? RE: Systemowa wyszukiwarka wyszukuje w internecie zamiast na dyskach - peciaq - 04.07.2012 11:24 Też go nie masz? Już nie pamiętam gdzie to czytałem. Facet pobrał i uzupełnił ten plik. RE: Systemowa wyszukiwarka wyszukuje w internecie zamiast na dyskach - MrDanio - 04.07.2012 18:24 Czy go nie mam to nie wiem, ale nie wiem też gdzie go wrzucić ![]() RE: Systemowa wyszukiwarka wyszukuje w internecie zamiast na dyskach - peciaq - 04.07.2012 20:58 Do folderu system czy tam system32, nie pamiętam nazwy ![]() |