Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Problem z instalacją gadżetów na pulpicie - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Windows 7 (/windows-7-4-f)
+--- Dział: Multimedia i dodatki (/multimedia-i-dodatki-7-f)
+---- Dział: Gadżety Windows 7 (/gadzety-windows-7-32-f)
+---- Wątek: Rozwiązany Problem z instalacją gadżetów na pulpicie (/problem-z-instalacja-gadzetow-na-pulpicie-23866-t)

Problem z instalacją gadżetów na pulpicie - darek334 - 22.05.2012 21:32

Wie ktoś może jak rozwiązać taki problem, bo szczerze powiem przeszukałem sporo for itp. i nigdzie nie znalazłem odpowiedzi, może krótki opis problemu.

Ściągam jakikolwiek gadżet klikam dwa razy na niego i nic się nie dzieje, nie ma go również w zainstalowanych gadżetach są tylko te domyślne dodane wraz z systemem po instalacji...

Z góry dziękuję za pomoc.

RE: nie instalują mi się gadżety - Portator - 23.05.2012 05:52

Witaj. Zacznij od sprawdzenia czy jest włączona funkcja Platforma gadżetów a potem ją zrestartuj.
Panel sterowania > Programy i funkcję > Włącz /wyłącz funkcje systemu Windows ( menu po lewej stronie ) > po załadowaniu funkcji, znajdź Platforma gadżetów > wyłącz > restart komputera. Potem ponownie włącz funkcję.

RE: nie instalują mi się gadżety - darek334 - 28.05.2012 06:17

Bingo... Trafiona pomoc dokładnie zrobiłem jak poradziłeś i zadziało, wyłączyłem funkcje gadżetów, restart komputera, następnie z powrotem włączyłem i restart, Ciekawe czy zadziała w Viście bo też mam ten problem, jeszcze raz dzięki za pomoc...