Nie działa stacja CD/DVD po instalacji Windows 7 64 bit - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Nie działa stacja CD/DVD po instalacji Windows 7 64 bit (/nie-dziala-stacja-cd-dvd-po-instalacji-windows-7-64-bit-2376-t) |
Nie działa stacja CD/DVD po instalacji Windows 7 64 bit - Bukin - 12.11.2009 13:54 Witam, Zainstalowalem Windows 7 64bit i niestety przestał mi działać napęd CD/DVD mimo ze jeszcze na Windows XP poprzednio chodziło bez zarzutu. Sprawdzałem na Menadżerze Urządzen i wychodzi na to ze jest poprawnie zainstalowany i sterownik pokazuje jako najnowszy i sprawdzałem także w rejestrze czy są UpperFilters i LowerFilters pliki i ich woógle nie wiec nie ma co kasować...pomóżcie co robic wukonalem ponadto update Biosu i nadal nic RE: Nie działa stacja CD/DVD po instalacji Windows 7 64 bit - slump - 12.11.2009 18:29 Może i na darmo pytam ale w biosie napęd jest rozpoznawany? RE: Nie działa stacja CD/DVD po instalacji Windows 7 64 bit - Bukin - 14.11.2009 22:47 Tak w Bios jest rozpoznawalny....w rejestrze nie ma UpperFilters i Lower Filters, zrobilem update Bios i nadal nic....czy to moze byc problemem ze Cd/DVD jest podlaczony poprzez stary szeroki przewod a nie SATA?? RE: Nie działa stacja CD/DVD po instalacji Windows 7 64 bit - dziki314 - 14.11.2009 23:26 To nie ma nic do rzeczy, że masz napęd podpięty szeroką taśmą, ja tak samo mam podpięty napęd Spróbuj zrobić taki myk wsadź byle jaką płytę do napędu ale żeby była nagrana nawet może być system wyłącz komputer i niech się uruchomi z tą płytą i wtedy zobaczysz, ja tak miałem na starszej płycie głównej KT600 i wtedy mi widział napęd:exclamation: |