Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Automatyczne wyciszanie się mikrofonu podczas grania - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Hardware (/hardware-28-f)
+--- Wątek: Automatyczne wyciszanie się mikrofonu podczas grania (/automatyczne-wyciszanie-sie-mikrofonu-podczas-grania-23724-t)

Automatyczne wyciszanie się mikrofonu podczas grania - kalekowaty - 16.05.2012 16:34

Witam, mój problem wygląda następująco, otóż mikrofon ogólnie w systemie działa normalnie (rejestrator dźwięku, skype, ventrillo) i w innych tego typu programach mikrofon jest głośny aż nadto i muszę go ściszać, jednakże jeżeli odpalę grę CS 1.6 to mikrofon automatycznie jakby się wyciszał.. w wyniku czego muszę się drzeć do mikrofonu aby mnie było słyszeć. Aa, micro boost czy coś takiego mam już zaznaczone
Mikrofon na laptopie brata chodzi elegancko w Cs1.6

Mikrofon to Zalman Zm-Mic1
karta dźwiękowa - integra VIa HD Audio Deck
System - Win7 x64

Czy to wina tej integry ? Brat w laptopie ma jakąś integre realteka i nie ma takiego problemu jak ja, jednakże on ma windows XP.

RE: Cichy mikrofon w grze - problem - zygus26 - 18.05.2012 07:45

Podczas grania w cs-a gadasz przez komunikator w grze i to z nim jest problem?
Czy też gadasz na VT bądź TS-ie?

Oczywiście podczas grania.

RE: Cichy mikrofon w grze - problem - kalekowaty - 18.05.2012 12:15

Tak, rozmawiam (chce rozmawiać) przez komunikator w grze i to z nim jest właśnie problem.

RE: Cichy mikrofon w grze - problem - zygus26 - 19.05.2012 14:41

Panel sterowania/Sprzęt i dźwięk/dźwięk/

Zakładka nagrywanie wybierz swój mic i daj właściwosci.
Następnie zobacz zakładkę poziomy i napisz w jakich skalach masz te suwaki.

Oraz czy w zakładce zaawansowane masz zaptaszkowane 2 opcje w trybie wyłączności.

U mnie podczas gry w CS-a było tak samo MIC albo nie działał albo bym wyciszany na maxa, powodem takiego zachowania było wymaxowanie paska w zakładce poziomy. Cs 1.6 jest dosyć starą grą dlatego mieszało mu sie w głowie gdy w grze mikrofon nie był w stanie pozyskać tak głośnego dźwięku, i dlatego pewno się resetował do minimum.