Rozwiązany Reinstalacja systemu bez utraty danych - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Rozwiązany Reinstalacja systemu bez utraty danych (/reinstalacja-systemu-bez-utraty-danych-23716-t) |
Reinstalacja systemu bez utraty danych - qlky - 16.05.2012 14:49 Witam.Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć jak zreinstalować Windows 7 bez utraty danych ? Dodam, że mam wersję Home premium i brak płyty instalacyjnej, ponieważ system był w cenie komputera.z Mam też 3 płyty recovery. Przydadzą się ? Do tego poproszę też o pomoc w sprawie Diablo3. Tak,Diablo 3. Otóż zacina się, co prawda procesor mam za słąby (i5 2,4 ghz,chociaz rekomendowany jest core 2 duo) ale diablo 2 tez sie zacina.Slyszalem ze to moze byc wina dlugo nie reinstalowanego systemu.Czy to prawda ? RE: Reinstalacja Windows 7 - Portator - 16.05.2012 15:02 Witaj. Swoje dane musisz zabezpieczyć na innej partycji niż systemowa lub zgrać na nośnik zewnętrzny. System przywracasz do stanu fabrycznego z ukrytej partycji recovery. Każdy producent określa, który z przycisków F ( lub kombinacja ) uruchamia przywracanie systemu. Podaj jaki masz typ laptopa. RE: Reinstalacja Windows 7 - qlky - 16.05.2012 15:37 Acer Aspire 5820 TG RE: Reinstalacja Windows 7 - Portator - 16.05.2012 15:55 Partycję Recovery uruchomisz wciskając kombinację Alt + F10 podczas uruchamiania, przed pokazaniem się logo Windows. Możesz również użyć płyty recovery. RE: Reinstalacja Windows 7 - thermalfake - 16.05.2012 16:03 Fabryczne instalatory zrzucają obraz (to nawet nie jest typowa instalacja) z ukrytej partycji recovery nadpisując to co już jest na partycji systemowej C (przynajmniej Acer tak domyślnie ma, że nie rusza innych partycji). Alt+f10 rozpoczyna procedurę przywracania u Acera/eMachines/Packard-Bell D3 nie będzie się ciął o ile będzie pracować na dedykowanej karcie ati hd 5650. Niżej masz przykład tego, że na tym modelu gra się nie zacina http://www.youtube.com/watch?v=5H6St_Kaq7E RE: Reinstalacja Windows 7 - qlky - 16.05.2012 17:15 To jest beta.Myślę, że z wersją finalną może być trochę inaczej.Co o tym myślisz ? RE: Reinstalacja Windows 7 - thermalfake - 16.05.2012 18:14 Wiem, że beta, diametralnej różnicy nie będzie. Nie ruszałem jeszcze D3, potestuję na i5 450M @GF310 to dam znać. RE: Reinstalacja Windows 7 - qlky - 17.05.2012 15:44 Ale z drugiej partycji mi nie uleca dane po reinstalce nie ma takiego ryzyka ? RE: Reinstalacja Windows 7 - thermalfake - 17.05.2012 20:30 Już pisałem, ze Acer domyślnie w pierwszej opcji ma przywracanie tylko partycji systemowej. Jak ktoś bezmyślnie przejdzie proces bez przeczytania komunikatów to taka sytuacja może mieć miejsce w dowolnym laptopie. |