Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Problem z "Doradcą uaktualnienia systemu Windows 7" - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f)
+--- Wątek: Problem z "Doradcą uaktualnienia systemu Windows 7" (/problem-z-doradca-uaktualnienia-systemu-windows-7-23543-t)

Problem z "Doradcą uaktualnienia systemu Windows 7" - bolleek - 08.05.2012 10:56

Siema Wam. Uśmiechnięty Słuchajcie mam problem - przymierzam się do zrezygnowania z Windowsa XP i zaczęcia korzystania z Windows 7. Mój komputer oznaczony jest nalepką Windows Vista, ale nie przepadam za nim i do tej pory korzystałem z XP. Teraz kiedy chcę sprawdzić programem "Doradca uaktualnienia systemu Windows 7" mam problem - gdy otwieram zainstalowany już program, nie mogę kliknąć na "Rozpocznij sprawdzanie". Jest tylko informacja:
Cytat:Pamiętaj, aby podłączyć i uruchomić wszystkie urządzenia. Dzięki temu program Doradca uaktualnienia będzie mógł je także sprawdzić"

Tutaj zamieszczam Wam screen:
[Obrazek: loluxj.jpg]

Mój komputer to ACER ASPIRE 5735Z.
Czemu Doradca nie chce się uruchomić? Myślicie, że na tym komputerze pójdzie Windows 7?

RE: Problem z "Doradcą uaktualnienia systemu Windows 7" - peciaq - 08.05.2012 16:04

Powinien chodzić 7 spokojnie, może bez fajerwerków, ale będzie działać.
A ten XP co masz, to oryginalny jest?

RE: Problem z "Doradcą uaktualnienia systemu Windows 7" - bolleek - 08.05.2012 21:21

Chyba tak - ostatnio instalował mi koleś z komisu, więc raczej oryginalny tam mają. Czy nie?
Ale bez fajerwerków tzn. pójdą mi jakieś porządniejsze np. gry?

RE: Problem z "Doradcą uaktualnienia systemu Windows 7" - thermalfake - 08.05.2012 21:31

Nie masz licencji COA dla Windowsa XP pod spodem laptopa = nie masz do niego prawa a koleś za takie kombinacje powinien trafić za kratki tym bardziej, że jeszcze czerpie z tego korzyść majątkową. Legalnie jest jeszcze tylko jedna możliwość - downgrade z Vista Business a zapewne takie wersji Visty w lapku nie było.

RE: Problem z "Doradcą uaktualnienia systemu Windows 7" - bolleek - 09.05.2012 08:46

(08.05.2012 21:31)thermalfake napisał(a):  Nie masz licencji COA dla Windowsa XP pod spodem laptopa = nie masz do niego prawa a koleś za takie kombinacje powinien trafić za kratki tym bardziej, że jeszcze czerpie z tego korzyść majątkową. Legalnie jest jeszcze tylko jedna możliwość - downgrade z Vista Business a zapewne takie wersji Visty w lapku nie było.

Mam pod spodem laptopa licencje, klucz i tak dalej, ale mam dla Visty - a Vista w pierwszych dniach używania laptopa mi padła, i od tamtej pory mam XP. Ok, będę się starał kupić 7, miejmy nadzieję że odpali na moim i tak zużytym lapku. Uśmiechnięty