Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Kaspersky vs Nod32 - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+--- Wątek: Kaspersky vs Nod32 (/kaspersky-vs-nod32-23521-t)

Kaspersky vs Nod32 - Jokeros - 07.05.2012 11:55

Witam, mam pytanie, albowiem używam Kasperskiego a licencja mi się kończy na nim, więc czas na pomyśleniem, czy przedłużyć licencje, czy zmienić antywira. I tu się pojawia pytanie.

Dodam iż używam aktualnie Kaspersky Internet Security

Chcę wybrać pomiędzy Nodem, a Kasperskim. Który lepszy? Proszę o minusy i plusy tych antywirusów.

I drugie pytanie, Eset nod32 Antywirus, a smart security, czym się różnią od siebie, jak już mam kupować Noda, to którego ?

RE: Kaspersky vs Nod32 - jacek-placek - 07.05.2012 12:02

(07.05.2012 11:55)Jokeros napisał(a):  Witam, mam pytanie, albowiem używam Kasperskiego a licencja mi się kończy na nim, więc czas na pomyśleniem, czy przedłużyć licencje, czy zmienić antywira. I tu się pojawia pytanie.

Chcę wybrać pomiędzy Nodem, a Kasperskim. Który lepszy? Proszę o minusy i plusy tych antywirusów.

I drugie pytanie, Eset nod32 Antywirus, a smart security, czym się różnią od siebie, jak już mam kupować Noda, to którego ?

WitajUśmiechnięty Kaspersky używam od kilku lat, ale używam KAV. W tym miesiącu chcę wykupić licencję na KIS 2012, niestety, jest to licencja na 2 stanowiska, więc jeśli byś chciał, to po zakupie, wyślę Ci klucz, a Ty zapłacisz 59,50PLN za licencję.Uśmiechnięty

P.S. To nie jest oferta handlowa!!

RE: Kaspersky vs Nod32 - Jokeros - 07.05.2012 12:06

(07.05.2012 12:02)jacek-placek napisał(a):  
(07.05.2012 11:55)Jokeros napisał(a):  Witam, mam pytanie, albowiem używam Kasperskiego a licencja mi się kończy na nim, więc czas na pomyśleniem, czy przedłużyć licencje, czy zmienić antywira. I tu się pojawia pytanie.

WitajUśmiechnięty Kaspersky używam od kilku lat, ale używam KAV. W tym miesiącu chcę wykupić licencję na KIS 2012, niestety, jest to licencja na 2 stanowiska, więc jeśli byś chciał, to po zakupie, wyślę Ci klucz, a Ty zapłacisz 59,50PLN za licencję.Uśmiechnięty

P.S. To nie jest oferta handlowa!!

Ja tu nie chcę żadnych ofert, ja chce poprostu uzyskać odpowiedź na moje pytanie....

RE: Kaspersky vs Nod32 - jacek-placek - 07.05.2012 12:28

Ok, a jakiego Kasperky-go używasz, bo chyba wiesz, że jest różnica, czy nie? Uśmiechnięty

RE: Kaspersky vs Nod32 - Jokeros - 07.05.2012 12:30

Używam Internet Security 2011. Nie znam się zbytnio na antywirusach, dlatego się pytam ^^ I jak już to mógłbyś powiedzieć czy jak np miałbym wybierac Nod32 to AV czy SS ?

RE: Kaspersky vs Nod32 - jacek-placek - 07.05.2012 12:38

http://support.kaspersky.com/pl/faq/?qid=208279738 i nie patrz na rok, nie zamieniłbym Kaspersky na inny produkt ale.. każdy ma inne wymagania, ja śmigam po necie b. dużo i KIS dla mnie jest Sok Uśmiechnięty

RE: Kaspersky vs Nod32 - Jokeros - 07.05.2012 12:44

Dobra, opisałeś mi kasperskiego, a ja potrzebuję jeszcze opis Nod32... Potrzebuję porówniania tych 2 programów....

RE: Kaspersky vs Nod32 - jacek-placek - 07.05.2012 12:47

(07.05.2012 12:44)Jokeros napisał(a):  Dobra, opisałeś mi kasperskiego, a ja potrzebuję jeszcze opis Nod32... Potrzebuję porówniania tych 2 programów....
Zapraszam do lektury- http://www.google.pl/search?rlz=1C1ASUT_plPL467PL467&aq=f&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=kaspersky+-+nod32 Uśmiechnięty

RE: Kaspersky vs Nod32 - Jokeros - 07.05.2012 12:52

Czytałem te lekturki, aczkolwiek nadal pozostaje 1 pytanie, jak już używam KIS, a chciałbym zmienić na NOD32 to na AV czy SS ? Zapewne AV a SS to jest to coś ala, KAV a KIS?

RE: Kaspersky vs Nod32 - jacek-placek - 07.05.2012 12:54

(07.05.2012 12:52)Jokeros napisał(a):  Czytałem te lekturki, aczkolwiek nadal pozostaje 1 pytanie, jak już używam KIS, a chciałbym zmienić na NOD32 to na AV czy SS ? Zapewne AV a SS to jest to coś ala, KAV a KIS?

Jeśli czytałeś ze zrozumieniem, to nie powinieneś mieć kłopotu z wyboremUśmiechnięty

RE: Kaspersky vs Nod32 - zygus26 - 07.05.2012 14:54

Moja Ocena:

KIS
Plusy:
+ Szybkie aktualizacje.
+ Bardzo dobrze działający profil "gracza".
+ Bezpieczny pulpit czyli można odpalać potencjalnie niebezpieczne, a nawet bardzo niebezpieczne programy w odizolowanym środowisku.
+ Kontrola rodzicielska
+ Znajduje, zabija wirusy i grzyby bardzo mało Fake Alertów
+ Małe obciążenie systemu.
+ Szybkie neutralizowanie zagrożeń.
+ Szybkie i bardzo dobre skanowanie systemu.

Minusy:
- Czasem do wywalenia wirusa potrzebny jest restart
- Licencja w trialu tylko 30dni. Uśmiechnięty

Ogólnie KIS jest bardzo dobrym narzędziem zarówno antywirusowym jak i zaporowym.

Co do Noda powiem tak ma on podobne cechy jak KIS ale,
- Skanowanie trwa dosyć długo
- Dogłębnie i przesadnie wręcz skanuje archiwa.
- Spotkałem się z częstymi błędami podczas aktualizacji.

Ja osobiście polecam KIS.
-

RE: Kaspersky vs Nod32 - jacek-placek - 07.05.2012 15:06

(07.05.2012 14:54)zygus26 napisał(a):  Minusy:
- Czasem do wywalenia wirusa potrzebny jest restart
- Licencja w trialu tylko 30dni. Uśmiechnięty

Jeśli jest "upierdliwy" wirus, to niestety, czasami potrzebny jest tryb awaryjny i restart, ale ja uważam to za plus,a nie minusCwaniak Co do licencji- mówimy cały czas o płatnej wersji, nie o trialu, więc to akurat nie jest minusemUśmiechnięty

RE: Kaspersky vs Nod32 - zygus26 - 07.05.2012 15:11

Nie no napisałem to oczywiście żartobliwie Uśmiechnięty

A co do restartu podczas usuwania wirusa to masz racje, aczkolwiek żyło by się lepiej gdyby KIS nie musiał wymuszać restartu. Ale coś za coś bezpieczeństwo na 1 miejscu. I myślę ze Kacper jest w nim niezawodny.

RE: Kaspersky vs Nod32 - jacek-placek - 07.05.2012 15:33

(07.05.2012 15:11)zygus26 napisał(a):  Nie no napisałem to oczywiście żartobliwie Uśmiechnięty

A co do restartu podczas usuwania wirusa to masz racje, aczkolwiek żyło by się lepiej gdyby KIS nie musiał wymuszać restartu. Ale coś za coś bezpieczeństwo na 1 miejscu. I myślę ze Kacper jest w nim niezawodny.

AmenZadowolony