Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Win 7 64bit i wirtualny XP - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+--- Wątek: Win 7 64bit i wirtualny XP (/win-7-64bit-i-wirtualny-xp-2346-t)

Win 7 64bit i wirtualny XP - domin - 11.11.2009 18:19

witam,
mam Win 7 64bit wersja professional, na nim postawilem przez VirtualBox'a win XP tez professional gdyz liczylem na to, ze bede mogl sflashowac telefon (sony ericsson), skonfigurowac router (netgear me102) i wkoncu zaczac drukowac ma mojej leciwej drukarce, ktora juz Vista nie obslugiwala, postawilem tego XP bo Win 7 nie widzi tel, routera, z drukarka nawet nie probowalem (ostatnie sterowniki byly pod XP), przechodzac do sedna sprawy przy probie znalezienia urzedzenia usb virtualbox wywala bledy tak samo jak Win 7 ;/ np zwykly pendrive oczywiscie dziala, ale telefon czy router juz nie jest znajdywany, ten wirtualny XP nawet nie wykrywa, ze cos podlaczylem, virtualbox wywala blad jako pierwszy, da rade jakos to odpalic? zaznaczam, ze microsoftowskie XP Mode nie wchodzi w gre, procek nie obsluguje

screen z bledu podczas proby odnalezienia telefonu http://img81.imageshack.us/img81/9880/bladj.jpg

RE: Win 7 64bit i wirtualny XP - nieboraku - 12.11.2009 00:52

Jesli tylko Twoj procesor wspiera sprzetowo Intel VT/AMD-V , warto skorzystac z XP Mode - wiecej znajdziesz TUTAJ ;.)

RE: Windows 7 64bit i wirtualny XP - Luke - 12.11.2009 13:14

Chciałem napisać prawie to samo, ale zrezygnowałem z tej odpowiedzi, gdy doczytałem post domin'a do końca... Zniesmaczony

RE: Windows 7 64bit i wirtualny XP - nieboraku - 12.11.2009 22:00

(12.11.2009 13:14)Luke napisał(a):  Chciałem napisać prawie to samo, ale zrezygnowałem z tej odpowiedzi, gdy doczytałem post domin'a do końca... Zniesmaczony

No ja teraz tez zobaczylem to magiczne zdanko:
Cytat:zaznaczam, ze microsoftowskie XP Mode nie wchodzi w gre, procek nie obsluguje
KozakZacieszacz.

czyli mozna wywalic, jako rade nietrafna Cwaniak