![]() |
|
Problem ze sterownikami do karty graficznej ATI Radeon HD 5470 - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +---- Dział: Sterowniki (/sterowniki-17-f) +---- Wątek: Problem ze sterownikami do karty graficznej ATI Radeon HD 5470 (/problem-ze-sterownikami-do-karty-graficznej-ati-radeon-hd-5470-23402-t) |
Problem ze sterownikami do karty graficznej ATI Radeon HD 5470 - krismat23 - 30.04.2012 17:30 Witam. Jestem nowy na forum, a mój problem jest następujący: Komputer często mi się wyłączał, ale doszedłem, że problemem są sterowniki do karty graficznej. No i : usuwam sterowniki z panelu sterowania, czyszczę rejester ccleanarem, reboot, no i wgrywam nowe. I tu właśnie leży mój problem ; podczas instalacji sterownika ekranu AMD ekran poprostu robi się czarny, a komputer się resetuje.. a potem windows nie startuje . Zostaje tylko tryb awaryjny, odinstalowanie karty z menedżera urządzeń, i znowu to samo :/.Mógłby mi ktoś pomóc zainstalować te sterowniki? Mój komputer to HP G62-a30ew PS.Nie wiem czy to coś zmienia, ale mam również zintergowaną kartę graficzną Intela. RE: Problem ze sterownikami do karty graficznej ATI Radeon HD 5470 - peciaq - 30.04.2012 22:09 Wyłącz integrę w Menedżerze urządzeń i wtedy sprawdź czy będzie OK. RE: Problem ze sterownikami do karty graficznej ATI Radeon HD 5470 - krismat23 - 30.04.2012 22:57 Integrę czyli kartę Intela ?
RE: Problem ze sterownikami do karty graficznej ATI Radeon HD 5470 - thermalfake - 01.05.2012 00:12 O ile zrobiłeś recovery na płytach lub jest na dysku najpierw wykonaj kopię danych a potem przywróć system (recovery z dysku F11 przy starcie). Cytat:Komputer często mi się wyłączał, ale doszedłem, że problemem są sterowniki do karty graficznej. Jesteś tego na 100% pewny, a nie przypadkiem grzeje się zbyt mocno, ugotowałeś graniem układ graficzny albo coś innego poszło na płycie głównej co odcina zasilanie np przetwornica CPU ? RE: Problem ze sterownikami do karty graficznej ATI Radeon HD 5470 - peciaq - 01.05.2012 00:58 Zintegrowaną. RE: Problem ze sterownikami do karty graficznej ATI Radeon HD 5470 - krismat23 - 01.05.2012 10:54 thermalfake To jest właśnie odzyskany system . Co do przegrzania, posiadam podkładkę chłodzącą, i z nią wszystko jest dobrze, ale gdy ją odłączę, po 15 minutach twardy reset :/ RE: Problem ze sterownikami do karty graficznej ATI Radeon HD 5470 - krismat23 - 01.05.2012 15:00 peciaq Jak wyłącze Integrę i zrobię reboota to ona sie od nowa instaluje . I nie mogę tego zatrzymać.
RE: Problem ze sterownikami do karty graficznej ATI Radeon HD 5470 - thermalfake - 01.05.2012 15:00 Jak dla mnie odwiedziny w serwisie/oddanie na gwarancję o ile jeszcze jest tym bardziej jeśli system był niedawno przywracany a wyłącza się bardzo często. Pytanie czy pobrałeś sterownik ze strony HP dla tego modelu czy też znalazłeś jakieś inne. RE: Problem ze sterownikami do karty graficznej ATI Radeon HD 5470 - krismat23 - 02.05.2012 10:25 Pobrałem i ze strony HP i ze strony AMD. Ciągle to samo. Wyłącza się teraz tylko przy instalacji sterowników. Jak nie instaluję, to wszystko działa normalnie. Ale ta integra naprawdę osiągów nie ma .A co do gwarancji, skończyła się 2 lata temu. Ok, oddam tego #@$% do serwisu ![]() Dodam jeszcze, że przy usuwaniu starych sterowników używam również programu Driver Sweeper. Wszystko ładnie usuwa, ale nie może usunąć 3 wpisów w rejestrze. Zresztą ręcznie też nie mogę ich usunąć, ponieważ pojawia się odmowa dostępu. Myślicie, że to może być wirus? |