Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Problem z prędkością dysku Samsung HD103SJ - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Hardware (/hardware-28-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Problem z prędkością dysku Samsung HD103SJ (/problem-z-predkoscia-dysku-samsung-hd103sj-23353-t)

Problem z prędkością dysku Samsung HD103SJ - Lyku - 27.04.2012 16:47

Witam

Jak w temacie, mam dysk sams. hd103sj podpiety pod plyte glowna gigabyte ga-800ga , wszelkie stery zainstalowane, na dysku tylko windows, zadnego innego syfu, wszelkie pierdoly powylaczane, sprawdzajac predkosc HD TUNE wychodzi ze mam 6.9 mb/s to chyba nie jest wporzadku... Dodam ze mam drugi dysk wdc wd5000aavs i jego predkosc to juz okolo 70 mb/s wiec raczej wsio wporzo, zamienialem kable sata, podpinalem pod inne zlacza, nawet pod inny komputer i wciaz to samo, dysk dziala jak zolw... dysk jest na gwarancji, jedyny problem to to ze ja ja jestem w UK a gwarancja w pl ... co mi pozostaje?zakup nowego dysku?moze ktos ma jakies rozwiazanie?

Pozdrawiam Lyku

Nie nam pl znakow sorry

RE: Problem z predkoscia dysku Samsung HD103SJ - thermalfake - 27.04.2012 17:29

Serwisu dysków Samsunga od jakiegoś czasu już nie ma. Teraz jego obowiązki przejął Seagate (po wykupieniu oddziału firmy). Zgłoszenie RMA i wysyłka odbywa się przez formularz na stronie Seagate'a (strony nie pamiętam można znaleźć). Pewnie tak samo działa w UK. W razie wątpliwości dzwoń na infolinię pl 00 800 4732 4283.