Firefox 12 już jest. I w końcu uproszczono aktualizowanie przeglądarki - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Windows 7 (/windows-7-4-f) +--- Dział: Newsy i aktualności o Windows 7 (/newsy-i-aktualnosci-o-windows-7-6-f) +---- Dział: Aktualności i wydarzenia branży IT (/aktualnosci-i-wydarzenia-branzy-it-52-f) +---- Wątek: Firefox 12 już jest. I w końcu uproszczono aktualizowanie przeglądarki (/firefox-12-juz-jest-i-w-koncu-uproszczono-aktualizowanie-przegladarki-23307-t) |
Firefox 12 już jest. I w końcu uproszczono aktualizowanie przeglądarki - Portator - 25.04.2012 15:43 Główną cechą nowego Firefoksa jest uproszczony proces aktualizacji. W końcu wyeliminowano wyskakujące okienko z prośbą o udzielenie zgody na instalację nowej wersji przeglądarki. W nowym Firefoksie, oznaczonym numerem 12, nie znajdziemy zbyt wielu spektakularnych zmian. Mozilla wprowadziła między innymi ponad 85 poprawek wbudowanych narzędzi dla twórców stron. Najważniejszą zmianą z punktu widzenia użytkownika jest uproszczenie procesu aktualizacji przeglądarki. W końcu wyeliminowano (przynajmniej na platformie Windows) wyskakujące okienko z prośbą o udzielenie zgody na instalację nowej wersji przeglądarki. Jak czytamy w informacji prasowej, jeśli użytkownik udzieli Firefoksowi wyraźnego pozwolenia podczas pierwszej instalacji, nie będzie już musiał powtarzać tego kroku podczas kolejnych aktualizacji. Najnowszego Firefoksa 12 możecie pobrać stąd Fot: Mozolla RE: Firefox 12 już jest. I w końcu uproszczono aktualizowanie przeglądarki - izaw - 25.04.2012 20:14 U mnie wciśnięcie F6 kieruje do paska adresu zamiast do paska wyszukiwarki. Dodatkowo wydaje mi się, że 12 znowu ma większy apetyt na RAM. Zmiany szybkości nie zauważyłem. |