Ekran wariuje i zmienia kolor podczas gry w Call of Duty 1 - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +---- Dział: Gry (/gry-29-f) +---- Wątek: Ekran wariuje i zmienia kolor podczas gry w Call of Duty 1 (/ekran-wariuje-i-zmienia-kolor-podczas-gry-w-call-of-duty-1-23281-t) |
Ekran wariuje i zmienia kolor podczas gry w Call of Duty 1 - Sysu1992 - 24.04.2012 11:52 Siema, Podczas gry Call of Duty 1, w pewnym momencie robi się czarny ekran i wydobywa się dziwny dźwięk. Po chwili kolor ekranu się zmienia na biały, niebieski, czerwony, zielony. Notebook był jakiś czas temu w serwisie, wymieniali dysk, jednakże przed oddaniem również miałem ten błąd. Najdziwniejsze jest to, że pojawił się on nawet, gdy grałem w DSJ3, a gdy godzinami grałem w CS 1.6 to nic, ani razu. Nie mam zielonego pojęcia co to może być. Windows 7 Home Premium Intel Core i5 2.40 GHz RAM 4GB (3.86 GB dostępnego) NVIDIA GeForce GT 330M 1GB * Karta graficzna posiada aktualne sterowniki EDIT: Znajomy doradził, abym odpalił w trybie zgodności. Jak na razie gra spoko śmiga. Do zamknięcia. RE: Ekran wariuje i zmienia kolor podczas gry w Call of Duty 1 - Sysu1992 - 28.04.2012 20:50 Podbijam. Tryb zgodności nie pomógł. RE: Ekran wariuje i zmienia kolor podczas gry w Call of Duty 1 - peciaq - 28.04.2012 21:42 Sprawdź pamięci RAM memtestem. Zachowanie ekranu jednak wskazuje na problem z kartą graficzną - zapuść jej jakiś test obciążeniowy, np. 3DMark Vantage albo nowszy 3DMark 11. RE: Ekran wariuje i zmienia kolor podczas gry w Call of Duty 1 - Sysu1992 - 29.04.2012 06:45 Nie może być problemu z kartą graficzną. Na początku myślałem, że to wina starości gier, jednak wczoraj, podczas gry w Crysis pojawił się ten błąd. Otóż są gry, podczas których ten błąd nie występuje: - Call of Duty - Moder Warfare - Call of Duty - Moder Warfare 2 - Call of Duty - Black Ops - Call of Duty - World at War - Sniper Ghost Warrior - NFS - Medal of Honor - Airborne - SPlit Second - Counte Strike 1.6 Non Steam RE: Ekran wariuje i zmienia kolor podczas gry w Call of Duty 1 - peciaq - 29.04.2012 09:55 Nie może być problemu z kartą graficzną, bo co? RE: Ekran wariuje i zmienia kolor podczas gry w Call of Duty 1 - Sysu1992 - 02.05.2012 19:37 Bo inne gry mi chodzą. Najprawdopodobniej chodzi o architekturę Windows 7. Gdy były tworzone stare gry, nie było jeszcze 7. RE: Ekran wariuje i zmienia kolor podczas gry w Call of Duty 1 - peciaq - 03.05.2012 10:21 No może tak być. Jest nawet specjalny wątek na naszym forum z grami których pod Windows 7 po prostu nie da się odpalić. Ale niektórzy tak bardzo kombinują że w końcu im się udaje, sterowniki, patche, itd. RE: Ekran wariuje i zmienia kolor podczas gry w Call of Duty 1 - Sysu1992 - 04.05.2012 17:44 Jednak to nie wina systemu. Crysis 2, cudowna gra, tydzień już gram w kampanie, a tu dziś, nagle bęc. Ekran pali głupa znowu. Nie mam pomysłów, co może być. |