Rozwiązany Problem z podłączeniem urządzeń przez USB - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Rozwiązany Problem z podłączeniem urządzeń przez USB (/problem-z-podlaczeniem-urzadzen-przez-usb-23240-t) |
Problem z podłączeniem urządzeń przez USB - Fire - 21.04.2012 15:41 Witam.Od ostatniego czasu mam poważny problem.Otóż nie mogę podłączyć urządzeń USB do laptopa,ponieważ system ich nie wykrywa.Szukałem na necie i znalazłem coś takiego,że to: (żółte trójkąciki przy kontrolerach i kartach sieciowych) mogą oznaczać,że są one uszkodzone.Z kartą sieciową nie mam jak narazie problemu,ale w USB tkwi właśnie problem...czy da się coś zrobić?Sterowniki niby są najnowsze,a nie wydaje mi się,bym jakkolwiek uszkodził porty USB...z resztą 3 naraz?Proszę o szybką pomoc!Bo nie mogę podłączyć ani pena,ani myszki nie wspominając o dysku przenośnym,telefonie... RE: USB problem z podłączeniem urządzeń - thermalfake - 21.04.2012 17:43 Odczytaj od spodu model laptopa i wg tego wejdź na stronę supportu producenta po sterowniki - chipsetu, który między innymi obsługuje usb 2.0 - kontrolera usb 3.0 (jest on osoby nie zintegrowany z chpisetem) RE: USB problem z podłączeniem urządzeń - Fire - 21.04.2012 18:12 Dzięki za pomoc,ale jednak już sobie poradziłem Znalazłem na necie wcześniej sposób,by usunąć te stery,zresetować laptopa i powinno działać Na początku nie działało,ponieważ nie usunąłem wszystkiego związanego z tymi sterami.Teraz usunąłem całość,uruchomiłem ponownie a sterowniki same się już zainstalowały i działają poprawnie Problem z podłączeniem urządzeń przez USB (rozwiązany) - peciaq - 21.04.2012 18:49 Wątek rozwiązany. |