Problem z grupą domową - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Problem z grupą domową (/problem-z-grupa-domowa-23232-t) |
Problem z grupą domową - manq965 - 21.04.2012 14:49 Witam. Przy probie wejścia w grupę domową do kogokolwiek (nawet do siebie) wyskakuje ten komunikat : RE: Problem z grupą domową - manq965 - 22.04.2012 09:51 Nikt nie pomoże ? RE: Problem z grupą domową - thermalfake - 22.04.2012 20:10 Do jakiej grupy należy Twój użytkownik i dla kogo są nadane uprawnienia do udostępniania. PPM np na dysk/folder do udostępnienia -> zakładka Udostępnianie -> Udostępnianie zaawansowane -> Uprawnienia Kto tam jest wpisany i jakie ma uprawnienia. Możesz porobić zrzuty ekranowe. To samo z zakładką Zabezpieczenia. RE: Problem z grupą domową - manq965 - 23.04.2012 12:08 A gdzie mogę sprawdzić te uprawnienia ? A i jeszcze jedno dla ścisłości inni mogą do mnie wejść ale ja do innych nie Nawet do siebie RE: Problem z grupą domową - thermalfake - 23.04.2012 19:20 Panel sterowania - narzędzia administracyjne - zarządzanie komputerem - Użytkownicy/Grupy RE: Problem z grupą domową - manq965 - 23.04.2012 20:21 no niestety wszystko jak pokazałeś i lipa :/ RE: Problem z grupą domową - thermalfake - 23.04.2012 20:30 Może konkretniej jakiś opisik, porób zrzuty jak to u Ciebie wygląda. To inaczej. W dzienniku zdarzeń zapisywane są różne informacje. Panel sterowania -> Narzędzia administracyjne -> Podgląd zdarzeń -> Dzienniki systemu windows Interesują mnie dwie zakładki poniżej - Zabezpieczenia oraz System. Dla każdego z osobna po prawej stronie masz opcję filtruj bieżący dziennik. Zaznacz poziom zdarzenia błąd/krytyczne i zajrzyj czy dokładnie o tym czasie w którym pojawia się okienko z brakiem dostępu pojawia się jakiś monit. RE: Problem z grupą domową - manq965 - 23.04.2012 20:35 wszystko czyste ani jednego błędu Chyba się skończy na formacie No i jeszcze powstał 2 problem próbowałem usunąć i utworzyć od nowa grupę domową |