BFH zmienia kompozycję systemu na Basic - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +---- Dział: Gry (/gry-29-f) +---- Wątek: BFH zmienia kompozycję systemu na Basic (/bfh-zmienia-kompozycje-systemu-na-basic-23161-t) |
BFH zmienia kompozycję systemu na Basic - fakeeus - 18.04.2012 15:49 Witam! Mam pewien problem, a mianowicie: gram w Battlefield Heroes w okienku i gra sama zmienia skin Windowsa z Aero na Basic, a jak wiecie, vsync działa tylko na Aero i na tym Basic vsync nawet nie pomaga na rwanie obrazu. Czasem się uda, że nie zmieni, ale to bardzo rzadko. Da się jakoś to wyłączyć, by samo nie zmieniało? Pozdrawiam! RE: BFH zmienia skin Windows 7 na Basic. - Cash93 - 18.04.2012 22:00 Chyba nie da rady, pewnie wyskakuje Ci komunikat o "slabej wydajnosci systemu", zgadza sie?Jesli tak, to raczej nic nie wskórasz.Tylko mi chodzi o zmiane koloru skina. http://windows.microsoft.com/pl-PL/windows7/Optimize-Windows-7-for-better-performance ||| ||| V Otwórz aplet Informacje wydajności i narzędzia, klikając przycisk Start, a następnie klikając polecenie Panel sterowania. W polu wyszukiwania wpisz Informacje wydajności i narzędzia, a następnie na liście wyników kliknij pozycję Informacje wydajności i narzędzia. Kliknij łącze Dostosuj efekty wizualne. Jeśli zostanie wyświetlony monit o hasło administratora lub potwierdzenie, wpisz hasło lub potwierdź. Kliknij kartę Efekty wizualne, kliknij opcję Dopasuj dla uzyskania najlepszej wydajności, a następnie kliknij przycisk OK. (Mniej radykalne rozwiązanie to wybranie opcji Niech system Windows wybierze optymalne ustawienia.) RE: BFH zmienia skin Windows 7 na Basic. - fakeeus - 18.04.2012 22:14 Najlepsza wydajność, czyli zawsze by zrzucało Basic. Opcja "dla najlepszego wyglądu" też nic nie dała. Ale ten monit nie jest o słabej wydajności systemu, lecz o tym, że niektóre elementy kompozycji nie są zgodne z grą. Szkoda, że czasem się nie zmienia i wszystko jest zgodne, ale jak pisałem, rzadko się nie zmienia ... RE: BFH zmienia skin Windows 7 na Basic. - Cash93 - 18.04.2012 22:21 (18.04.2012 22:14)fakeeus napisał(a): Najlepsza wydajność, czyli zawsze by zrzucało Basic. Opcja "dla najlepszego wyglądu" też nic nie dała. Pociesze Cie choc troche, ze posiadam tez ten sam problem przy graniu w bf3 i rady na to nie mam. Ta gra jest starsza od wymienionej wyzej to sproboj odpalic gre w trybie zgodnosci dla win XP(SP2, lub 3) Pograj troche i zobaczysz, czy sie problem pojawia spowrotem. |