![]() |
Pytanie co do pobierania kopii Windowsa - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Pytanie co do pobierania kopii Windowsa (/pytanie-co-do-pobierania-kopii-windowsa-22919-t) |
Pytanie co do pobierania kopii Windowsa - Harcownikov - 08.04.2012 08:00 Witam, nie wiem zabardzo jak nazwać temat, to niech redakcja nie będzie na mnie za to zła.. ![]() Mam otóż pytanie takie; jeżeli mając netbooka toshiby, nie otrzymałem płytki z windowsem starterem 7, a mam nalepke na spodzie netbooka z kodem seryjnym Windowsa, to czy legalnie będzie kiedy sobie ściągne kopie aby wypalić płytke? Pzdr. RE: Pytanie co do pobierania kopii Windowsa - House - 08.04.2012 09:45 Nie masz przypadkiem na swoim netbooku partycji recovery? Co do właściwego pytania. Zależy z jakiego źródła. Jeśli będzie to MSDNAa to tak. Na forum toczyła si już dyskusja na ten temat: Skąd wziąć Windows 7? RE: Pytanie co do pobierania kopii Windowsa - Harcownikov - 08.04.2012 12:03 Niestety już nie bo skasowałem ![]() Czy na tej stronie można pobrać Windowsa? Bo nie wiem, a jeżeli pobrałbym kopie np. z Chomikuj i wprowadziłbym swój klucz, to nie jestem piratem, tak? Nie wiem.. Nie znam się ![]() RE: Pytanie co do pobierania kopii Windowsa - peciaq - 08.04.2012 12:07 Chomikuj, i tego typu podobne strony nie wchodzą w grę. Legalnie to będzie tylko jeśli pobierzesz system ze stron o których MS wie i je wspiera, na przykład tak jak program MSDNAa, dzięki któremu studenci mogą pobierać system ze stron swoich uczelni. RE: Pytanie co do pobierania kopii Windowsa - thermalfake - 08.04.2012 15:01 Windows 7 edycja Starter nie jest nigdzie dostępna w sklepach ze względu na przeznaczenie - jest on wyłącznie preinstalowany w formie OEM na sprzęcie producenta. Czy jest możliwość jego uzyskania od Toshiby (odpłatnie) - nie wiem ale skoro na serwisie coś takiego muszą przywrócić więc mają gotowe obrazy - zadzwoń i popytaj http://www.abservice.com.pl/index.html Samo zainstalowanie i aktywacja własnego klucza piractwem nie jest, nic nie wspomina/nie zabrania o tym licencja. Natomiast problem jest skąd go pobierzesz (legalnie tylko z oficjalnych kanałów). Jesteś beneficjentem programu MSDNAA (masz konto) lub subskrybentem TechNet'u - raczej nie więc odpada. Alternatywnie pozostaje poszukanie obrazu AiO i przeróbka instalatora na pendrive, chyba, ze masz zewnętrzny napęd dvd na usb. RE: Pytanie co do pobierania kopii Windowsa - Harcownikov - 08.04.2012 17:53 To co, w moim przypadku, przeciętnego człowieka trudno będzie załatwić Windowsa z źródeł które, są wspierane przez ms? Co do napędu na usb, mam. RE: Pytanie co do pobierania kopii Windowsa - ochkarol - 09.04.2012 18:21 Jest jeszcze inny temat. Czy nawet mając płytę instalacyjną Windowsa będziesz za pomocą tego klucza zainstalować system? Z pozoru głupie pytanie przestaje być głupie po moich ostatnich walkach z Acerem i Vistą. Kumplowi zdechł system i poprosił mnie, żeby zainstalować mu na nowo bez wszystkich śmieci od Acera. Niestety system klucza z naklejki z uporem maniaka nie przyjmował. Ani podczas instalacji systemu ani też potem. Klucz i naklejka oryginalna, bo kumpel ma tego Acera od nowości. Musiałem skorzystać z wbudowanego Recovery i odzyskać mu system z Acerowymi śmieciami. Mojemu koledze, płyta instalacyjna z Vistą jest kompletnie nieprzydatna. Może będzie nieprzydatna i Tobie. RE: Pytanie co do pobierania kopii Windowsa - thermalfake - 10.04.2012 21:09 Przerobiłem różne Acery z Win XP/Vista i Win 7. Grunt to nie tykać nośnika wypalonego z obrazem od MSDNAA. RE: Pytanie co do pobierania kopii Windowsa - ochkarol - 10.04.2012 21:12 A taki miałem właśnie. Może to i to było :-) dzięki za sugestie |