Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Pytanie o odświeżanie monitora Toshiba Equium - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+--- Wątek: Pytanie o odświeżanie monitora Toshiba Equium (/pytanie-o-odswiezanie-monitora-toshiba-equium-22886-t)

Pytanie o odświeżanie monitora Toshiba Equium - lechuses - 05.04.2012 18:08

Witam, jestem świeżo po formacie. Postanowiłem zainstalować nowsze sterowniki do karty ATI x1200. Wersja tego sterownika to 8.593.100.0 wcześniej miałem starszą wersję. Otóż problem jest taki, że gdy włączam jakąś grę, dajmy przykład Counter-Strike to odświeżanie nie jest ustawione tak jak powinno, gra jest w maksymalnej rozdzielczości, lecz pomniejszony został obraz i wycentrowany, tak że w koło widać ramkę. System Windows 7 32bit Home Premium. Moją prośbę kieruję do Was, byście w miarę możliwości pomogli mi dojść do tego jak ustawić by gry chodziły na pełnym ekranie.

RE: Odświeżanie monitora Toshiba Equium - barttek23 - 05.04.2012 18:59

Z tego co pamiętam ustawiało się skalowanie monitora w ustawieniach sterownika karty graficznej.

Tutaj masz opis

RE: Odświeżanie monitora Toshiba Equium - lechuses - 05.04.2012 19:18

W tym problem, że nie mam w tych sterownikach opcji skalowania. Zmiana rozdzielczości nie pomaga niestety. Owszem mogę zainstalować starsze sterowniki, ale chciałbym ustawić te jeśli można.

RE: Pytanie o odświeżanie monitora Toshiba Equium - peciaq - 05.04.2012 21:42

Prawda jest taka że w niektórych przypadkach najnowsze sterowniki to wcale nie są najlepsze. Czasem lepiej zostać przy starych jeśli najnowsze się nie sprawdzają.
Było tak niedawno ze sterownikami do kart nVidia.

RE: Pytanie o odświeżanie monitora Toshiba Equium - lechuses - 06.04.2012 10:32

Zgadzam się z przedmówcą, ale myślałem, że może ktoś zna jakieś rozwiązanie na ten problem Cwaniak Dziwne, że nie ma w ustawieniach w ogóle pola do skalowania.