Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Komunikat o nielegalnej kopii systemu w całkowicie oryginalnym systemie - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f)
+--- Wątek: Komunikat o nielegalnej kopii systemu w całkowicie oryginalnym systemie (/komunikat-o-nielegalnej-kopii-systemu-w-calkowicie-oryginalnym-systemie-22840-t)

Komunikat o nielegalnej kopii systemu w całkowicie oryginalnym systemie - zalman - 02.04.2012 20:21

Pojawił się zabawny problem,zdarzyło mi się kilka razy zobaczyć ten komunikat,zresztą na Viście też kilka razy kiedyś wskoczyło i przeszło,ale teraz został na stałe Zakłopotany
Do rzeczy,po jakiejś aktualizacji wskoczył komunikat o nielegalnej wersji,nie przejąłem się tym zbytnio,niestety teraz nie mogę się go pozbyć.
System legalny (mogę wrzucić fotki płyty gdyby ktoś chciał),z przyjemnością wbiłbym na nowo klucz,ale w opcjach aktywacji jest to niedostępne.
Wiem,reinstal pomoże na pewno,ale nie uśmiecha mi się to do końca.
Można jeszcze jakoś wbić klucz ?
I pytanko najważniejsze,dlaczego widzi system jako nielegalny ?
Pozdrawiam.

RE: "Nielegalna" legalna kopia systemu (komunikat) - thermalfake - 02.04.2012 20:27

Dlaczego tak jest to może podpowiedzieć microsoftowe narzędzie MGADiag - go.microsoft.com/fwlink/?linkid=52012
Skopiować całą zawartość diagnostyki z tego programiku (button copy i potem ctrl+v) do znaczników code.
Samo foto płytki nie jest żadnym wyznacznikiem legalności. Od tego masz naklejkę COA.
Nie robiłeś ostatnio jakichś zmian w sprzęcie ?

RE: "Nielegalna" legalna kopia systemu (komunikat) - House - 02.04.2012 20:43

W takich sprawach zawsze radzę wykonać telefon na infolinie MS.

RE: Komunikat o nielegalnej kopii systemu w całkowicie oryginalnym systemie - peciaq - 05.04.2012 10:11

Tak tylko że to jest wydanie pieniędzy, a to z ich winy problem występuje, to user ma jeszcze za to płacić?