Problem z konfiguracją TP-Link TL-WR941ND - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Problem z konfiguracją TP-Link TL-WR941ND (/problem-z-konfiguracja-tp-link-tl-wr941nd-22831-t) |
Problem z konfiguracją TP-Link TL-WR941ND - cz4rek - 02.04.2012 16:21 Witam Od kilku dni posiadam Netia Spota, niestety potrafi on zrywać połączenie co kilka minut. Podpiąłem pod niego TP-LINKA TL-WR941ND kablem przez WANa ale mam problem ze skonfigurowaniem go. Wybieram PPPoE jako rodzaj połączenia, wpisuje login i hasło jakie dostałem od Netii sms-em na wypadek gdybym łączył się czymś innym niż Netia Spotem, ale podczas sprawdzania połączenia wyskakuje mi "Weryfikacja ustawień routera zakończona błędem 1. Proszę sprawdzić typ i parametry połączenia WAN 2.Proszę sprawdzić połączenie sieciowe i spróbować ponownie." Jakieś pomysły co z tym można zrobić? Z góry dziękuję. RE: Problem z konfiguracją TP-Link TL-WR941ND - thermalfake - 02.04.2012 19:00 Zestawienie połączenia router - router czyli netia spot - tp link nie konfiguruje się przez PPPoE. PPPoE masz wtedy kiedy łączysz np modem kablowy z routerkiem. Netia spot posiada już wbudowany modem adsl, który za pomocą modułu routera udostępnia połączenia dalej. Netia spot ma domyślnie włączone przydzielanie adresów IP poprzez DHCP. Po prostu rozgałęziasz sieć na kolejny segment. W kreatorze ustaw Dynamic IP. |