Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Upgrade Windows Vista Home Basic do Windows 7 - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f)
+--- Wątek: Upgrade Windows Vista Home Basic do Windows 7 (/upgrade-windows-vista-home-basic-do-windows-7-2281-t)

Upgrade Windows Vista Home Basic do Windows 7 - Wilku92 - 09.11.2009 10:53

czy jest możliwość wykupienia uaktualnienia z Windows Vista Home Basic do Windows 7 Home Basic lub Home Premium??
i ile taka aktualizacja kosztuje?? słyszałem że w granicach 50-60 zl.
Niedawbno kupiłem laptopa z zainstalowanym Windows Vista Home Basic i pytałem sięw tym samym sklepie czy jest możliwość uaktualnienia systemu do siudemki i powiedzieli mi ze z home basic nie ma takiej mozliwosci a na internecie czytalem ze wlasnie jest... więc jak w końcu jest z tą aktualizacją Uśmiechnięty

RE: Upgrade Windows Vista Home Basic do Windows 7 - Kriss - 09.11.2009 11:22

(09.11.2009 10:53)Wilku92 napisał(a):  czy jest możliwość wykupienia uaktualnienia z Windows Vista Home Basic do Windows 7 Home Basic lub Home Premium??
i ile taka aktualizacja kosztuje?? słyszałem że w granicach 50-60 zl.
Niedawbno kupiłem laptopa z zainstalowanym Windows Vista Home Basic i pytałem sięw tym samym sklepie czy jest możliwość uaktualnienia systemu do siudemki i powiedzieli mi ze z home basic nie ma takiej mozliwosci a na internecie czytalem ze wlasnie jest... więc jak w końcu jest z tą aktualizacją Uśmiechnięty

Wszystko powinieneś mieć opisane na stronie producenta laptopa.

RE: Upgrade Windows Vista Home Basic do Windows 7 - izaw - 09.11.2009 17:05

Tzw. darmowej nie ma. Ale możesz kupić normalną aktualizację za ok 400 zł.

RE: Upgrade Windows Vista Home Basic do Windows 7 - nieboraku - 09.11.2009 17:37

Ja mysle, ze tu chodzi o 'darmowa' aktualizajce do Windows 7, jesli niedawno kupilo sie laptopa z Windowsem Vista. Problem tylko w tym, ze aktualizacja/upgrade nie jest zupelnie darmowa (w zaleznosci od producenta laptopa 15-30 eurokoszt wysylki), plus nie wszystkie laptopy sie kwalifikuja. Jak radzono wczesniej - szukac informacji na stronie producenta, albo ewentualnie podzielic sie jaki producent i jaki model laptopa, no i kiedy kupiony.

RE: Upgrade Windows Vista Home Basic do Windows 7 - izaw - 09.11.2009 17:57

Nie kwalifikuje się wersja Vista Home Basic, tylko wyższe. I czego tu szukać?

RE: Upgrade Windows Vista Home Basic do Windows 7 - nieboraku - 09.11.2009 23:23

(09.11.2009 17:57)izaw napisał(a):  Nie kwalifikuje się wersja Vista Home Basic, tylko wyższe. I czego tu szukać?

Nie uwazasz, ze ktos sie pyta bo nie wie Zacieszacz? A teraz juz wie, ze nawet na strone producenta laptopa nie ma co wchodzic Uśmiechnięty

RE: Upgrade Windows Vista Home Basic do Windows 7 - izaw - 09.11.2009 23:32

Bo pisałem post wcześniej, że nie ma. A ty nie mając żadnych informacji rozsiewasz plotki i robisz zamieszanie. Sprawdź informację zanim podasz, a jak już się pomylisz to się nie czepiaj.

RE: Upgrade Windows Vista Home Basic do Windows 7 - nieboraku - 09.11.2009 23:44

Sugeruje zluzowanie gumki, bo po pierwsze - sie nie czepiam, po drugie - z Twojej informacji nie wynika WYRAZNIE, ze nie ma mozliwosci darmowej aktualizacji wersji Basic, a po trzecie - niczego nie rozsiewam, udzielam informacji. Jezeli sie nie zgadzasz - wyprostuj.

Z mojej storny EOT Kozak.