![]() |
Uruchamianie gier na drugim monitorze - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Uruchamianie gier na drugim monitorze (/uruchamianie-gier-na-drugim-monitorze-22794-t) |
Uruchamianie gier na drugim monitorze - Dee Jay - 30.03.2012 20:57 Witam Mam do komputera podłączony jako 2 monitor TV LCD. Czy jest możliwość ustawić w Windowsie, lub jakimś programem by gry od raz włączały się na TV zamiast na monitorze PC? Z programami nie ma tego problemu bo albo mają taką opcje, albo wystarczy po prostu je przeciągnąć na 2 ekran i już tam pozostają. Za to nie wiem jak zrobić coś takiego w przypadku gier. Lubię sobie ułatwiać życie więc jak jest jakaś opcja by nie wchodzić za każdym razem do panelu sterowania to będę wdzięczy. ![]() Wspomnę jeszcze że dublowanie ekranów odpada bo obydwa pracują w różnych rozdzielczościach. RE: Uruchamianie gier na 2 monitorze. - Portator - 31.03.2012 07:07 Witaj. Jedynym rozwiązaniem jakie znalazłem jest ustawienie monitora jako ekran główny. Na czas używania gry. PPM na pulpicie > Rozdzielczość ekranu > zaznaczyć monitor > Ustaw ten wyświetlacz jako główny. RE: Uruchamianie gier na 2 monitorze. - thermalfake - 31.03.2012 09:33 Pamiętam jeszcze jak w XP w kartach Nvidii wchodziłem do panelu sterowania nvidia i tam można było zdefiniować z osobna dla konkretnej aplikacji na który ekran wysłać obraz w trybie pełnoekranowym. Niektóre gry w swych opcjach mają wybór przełączania, lub robią to za nie mody pisane przez fanatyków danej gry. RE: Uruchamianie gier na 2 monitorze - Dee Jay - 31.03.2012 14:17 Niestety ja mam Ati Radeon i nie mam podobnych ustawień w sterownikach. ![]() |