Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Tworzenie obrazu systemu, dodatkowa partycja oznaczona jako system - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f)
+--- Wątek: Tworzenie obrazu systemu, dodatkowa partycja oznaczona jako system (/tworzenie-obrazu-systemu-dodatkowa-partycja-oznaczona-jako-system-22755-t)

Tworzenie obrazu systemu, dodatkowa partycja oznaczona jako system - P1t3r - 27.03.2012 20:22

To mój pierwszy post na forum, dlatego witam wszystkich serdecznie.
Chciałem dzisiaj wykonać obraz systemu. Wybrałem zewnętrzny dysk twardy na którym obraz ma zostać zapisany i ku mojemu zaskoczeniu dodatkowa partycja na dysku (Data (D)) jaką mam na dokumenty i programy została oznaczona jako System i automatycznie wybrana do wykonania kopii zapasowej. Poniżej wklejam screena, który pokazuje o co mi chodzi. Zaznaczę, że dodatkową partycję stworzyłem poprzez instalator systemu Windows 7. Niestety nie znalazłem podobnego tematu na forum, a chciałbym się dowiedzieć czy taka sytuacja jest normalna ? Wydaję mi się, że do wykonania obrazu systemu "z urzędu" powinna być zaznaczona tylko partycja systemowa C i obszar zastrzeżony przez system.

Komputer: Asus M50Vm

Screeny:
[Obrazek: obrazsystemuwin7.png]

[Obrazek: obrazsystemuwin7diskpar.png]

[Obrazek: obrazsystemuwin7zarzadz.png]