Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Błąd przy instalacji sterowników USB w starszym komputerze - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+---- Dział: Sterowniki (/sterowniki-17-f)
+---- Wątek: Błąd przy instalacji sterowników USB w starszym komputerze (/blad-przy-instalacji-sterownikow-usb-w-starszym-komputerze-22716-t)

Błąd przy instalacji sterowników USB w starszym komputerze - 1boro5 - 23.03.2012 20:27

Siema, mam problem z USB a konkretnie po przeinstalowaniu Windowsa (XP professional) jest błąd przy sterownikach USB, jest napisane "Kontroler uniwersalnej magistrali szeregowej (USB)" i jest taki wykrzyknik przy ikonie. Nie wiem dlaczego tak się stało i od czego, wcześniej było ok. Jeśli możecie to napiszcie w czym jest problem.

Ps: Jak podłączam odbiornik Wi-Fi lub pena pod USB to go w ogóle nie widzi.

RE: Błąd ze sterownikami USB - OBCY1910 - 23.03.2012 20:50

Cześć

Uaktualnij sterowników do chipsetu , lub sprawdź sterowniki tym programem MyPcDrivers

RE: Błąd ze sterownikami USB - 1boro5 - 02.04.2012 20:39

Jak uaktualnić te sterowniki do chipsetu ??
PS. Sory ze mnie tak długo nie było ale miałem problemy z netem ..

RE: Błąd ze sterownikami USB - peciaq - 02.04.2012 23:44

Po 1. zastosuj się do notatki którą dodałem w twoim pierwszym poście.
Sterowniki uaktualnisz np. za pomocą programu DriverMax albo SlimDrivers, albo po prostu dobierając sterownik konkretnie do twojego sprzętu na stronie producenta.

RE: Błąd ze sterownikami USB - 1boro5 - 03.04.2012 21:07

Próbowałem wszystkiego ale problem nadal nie odpuszcza. Macie jeszcze jakieś pomysły?

RE: Błąd przy instalacji sterowników USB w starszym komputerze - peciaq - 03.04.2012 21:14

Bo pewnie masz teraz kilka zestawów sterowników, które się gryzą. W ten sposób nic nie zadziała. Pobierz Driver Sweeper i usuń wszystkie sterowniki do USB jakie posiadasz, wyczyść kompa CCleanerem i wtedy dopiero instalacja na nowo.