![]() |
PC odbiera i wysyła pakiety ale przeglądarka nie działa - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: PC odbiera i wysyła pakiety ale przeglądarka nie działa (/pc-odbiera-i-wysyla-pakiety-ale-przegladarka-nie-dziala-2267-t) |
PC odbiera i wysyła pakiety ale przeglądarka nie działa - likon1 - 08.11.2009 19:10 Mam taki oto problem: Zainstalowalem Windows i system ladnie sobie skonfigurowal siec Lan jaka mam w domu ( polaczyl sie z routerem ). W opcjach polaczenia wyswietla sie ze poloczenie zarowno wysyla iak i odbiera pakiety ( w duzych ilosciach - wiec nie sa to jakies przypadkowe ) Jednak gdy wejde w przegladarke to zadnej strony nie moge uruchomic. Gdzie lezy problem? Na innych komputerach internet jest ( tam system XP) RE: PC odbiera i wysyla pakiety ale przegladarka nie dziala - Nostromo - 08.11.2009 19:37 trochę mało szczegółów podajesz , ale na początek sprawdż zaporę , czy dodałeś wyjątek dla przeglądarek może to jest to , jeśli nie , to sprawdż "usługi" , jeśli nie pomoże ,napisz więcej co zrobiłeś pozdrawiam RE: PC odbiera i wysyła pakiety ale przeglądarka nie działa - Kamil36 - 08.11.2009 22:10 Dopuść przeglądarkę,bo całkiem możliwe że zapora blokuje. RE: PC odbiera i wysyła pakiety ale przeglądarka nie działa - Romanek100 - 24.11.2009 10:45 Brak DNS RE: PC odbiera i wysyła pakiety ale przeglądarka nie działa - HrabiaHodon - 24.11.2009 12:40 Oczywiście, że DNS (Domain Name System) jest to protokół, który tłumaczy adresy z postaci binarnej (liczbowej) na adresy przyswajalne zwykłemu człowiekowi tj. na literowe. Wpisz w przeglądarkę: 213.180.146.27 (adres Onet.pl) RE: PC odbiera i wysyła pakiety ale przeglądarka nie działa - pikolo000 - 25.11.2009 22:39 Spróbuj na innej przeglądarce czasem miałem takie sytuacje że explorer nie chodził (i naprawdę mimo ślęczenia i szukania rozwiązania) za to Mozilla śmigała że aż miło czasami pomagało uruchomienie explorera bez dodatków iexplore.exe -extoff bądź firefox.exe -safe-mode |