Rozwiązany Jak maksymalnie wykorzystać prędkość łącza uTorrent(rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Rozwiązany Jak maksymalnie wykorzystać prędkość łącza uTorrent(rozwiązany) (/jak-maksymalnie-wykorzystac-predkosc-lacza-utorrent-rozwiazany-2260-t) |
Jak maksymalnie wykorzystać prędkość łącza uTorrent(rozwiązany) - ssavicki - 08.11.2009 12:07 Witam, od tygodnia mam windows`a 7 ultimate 64x oraz internet UPC 25mb/s. Wszystko śmiga ślicznie strony, youtube. Problem zaczął się przy instalacji uTorrent:-/ czy ktoś wie jak to wszystko odblokować by maksymalnie wykorzystać prędkość łącza. Czytałem coś o zmianie limitu tcp ip.. ale kompletnie nie wiem o co z tym chodzi. RE: uTorrent - bart - 08.11.2009 15:00 Tego limitu z tego co wiem w ogóle nie ma w win7. uTorrent działa na win7 64 normalnie. RE: uTorrent - kruper11 - 08.11.2009 15:21 (08.11.2009 15:00)bart napisał(a): Tego limitu z tego co wiem w ogóle nie ma w Windows 7. uTorrent działa na Windows 7 64 normalnie. Limitu w Windows 7 faktycznie nie ma... Ustaw utorrent pod swoje łącze w ten sposób: w zakładce połączenie (connection) zaznacz: - losuj port przy uruch. -dodaj wyjątek do zapory windows w zakł. ustawienia łącza ustaw tak: - globalny limit wysyłania (wg zasady 85 procent mozliwosci wysyłania) dla UPC 25mega to 1024kilobity czyli limit 108 - globalny limit pobierania 25600 lub 0/bez limitu -maks całkowita liczba połączeń 650 -na torrent 200 -sloty wysyłania 12 w zakładce protokół Bittorrent ustaw: -szyfrowanie wychodzące na właczone -wyłacz obie opcje DHT na górze okienka w zakładce zaawansowane odszukaj na liscie wpis ipfilter.enable i ustaw wartość na TRUE po czym zastosuj teraz pobierz IPFILTER do EMULE w postaci pliku ipfilter.dat i wklej do C:\Users\Twoja nazwa usera\AppData\Roaming\uTorrent w tej samej zakładce odnajdz parametr net.max.halfopen i ustaw na 50 i zastosuj uruchom ponownie utorrent i jedziesz Pozdrawiam RE: uTorrent - ssavicki - 08.11.2009 18:33 Cytat:w zakładce połączenie (connection) zaznacz: Ale jeśli to idzie przez router i ustawie by losował port to zawsze bd musiał w ustawieniach routera dodawać adres portu? RE: uTorrent - kruper11 - 08.11.2009 18:52 W takim razie ustaw sobie jakiś wysoki port np 63339 (albo dowolny inny do 65536 aby wolny był) i odznacz losowanie portów... niestety utorrent nie ma opcji zakresu portów do losowania z puli... jeżeli ustawienia routera pozwalają na konfigurację zakresu, to warto spróbować ze względów bezpieczeństwa. sprawdź w ogóle czy dany port masz odblokowany i czy na dole w oknie uTorrenta masz żółty trójkąt z wykrzyknikiem czy zielone kółko... |