![]() |
Rozwiązany Składniki Windows 7 - Jak je skasować? - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Rozwiązany Składniki Windows 7 - Jak je skasować? (/skladniki-windows-7-jak-je-skasowac-22576-t) |
Składniki Windows 7 - Jak je skasować? - kiohin - 15.03.2012 10:50 Witam! Mam pytanie dotyczące Windows 7 Home Premium, mianowicie jak usunąć niepotrzebne mi składniki Windows? Mam niewielki dysk - tylko 250 GB i chcę skasować składniki Windows takie jak: Windows Journal Windows Live Windows Mail Windows Media Player Windows Sidebar Gry z Windowsa (wszystkie poza szachami i saperem) Kompozycje (wszystkie poza aktualnie używaną) RE: Składniki Windows 7 - Jak je skasować? - thermalfake - 17.03.2012 01:20 Ręcznie usunięcie wspomnianych elementów spowoduje nieprzewidywalne skutki w działaniu systemu, elementy te można wyłączyć: Panel sterowania -> programy i funkcje -> włącz lub wyłącz funkcje systemu windows RE: Składniki Windows 7 - Jak je skasować? - kiohin - 17.03.2012 10:20 A motywy jak usunąć? RE: Składniki Windows 7 - Jak je skasować? - Portator - 17.03.2012 17:07 Otwórz: C:\Windows\Resources\Themes Tam są wszystkie kompozycje. RE: Składniki Windows 7 - Jak je skasować? - kiohin - 17.03.2012 17:27 Ok, dzięki. Jedna uwaga, w folderze Themes znajdziemy same pliki kompozycji, czyli ważące 3 KB pliki, w których zapisane są ustawienia dotyczące kolorów okien, obramowań, cieni oraz ścieżki do tapet i innych grafik. Aby skasować tapety używane w tych kompozycjach - prawie 50 MB należy szukać tu: C:\Windows\Web\Wallpaper Składniki Windows 7 - Jak je skasować? (rozwiązany) - peciaq - 02.04.2012 18:11 Wątek rozwiązany. |