![]() |
Pobieraczek opanował Google. Cena naiwności może być wysoka - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Inne (/inne-11-f) +--- Dział: Hydepark (/hydepark-18-f) +--- Wątek: Pobieraczek opanował Google. Cena naiwności może być wysoka (/pobieraczek-opanowal-google-cena-naiwnosci-moze-byc-wysoka-22540-t) |
Pobieraczek opanował Google. Cena naiwności może być wysoka - Portator - 13.03.2012 07:06 [attachment=4075] Stary internetowy przekręt ma się świetnie! Słynny Pobieraczek po raz kolejny udowadnia, że zrobi wszystko aby dobrać się do naszych portfeli. Szukacie pełnych wersji gier w sieci? Googlujecie za poradnikami do najgorętszych tytułów takich jak Skyrim czy Mass Effect 3? A może kuszą was ostatnie odcinki Dr. House’a czy The Walking Dead? W takim razie rączki przy sobie i ostrożnie z klikaniem. Trwa bowiem inwazja lipnych linków odsyłających do serwisu pobieraczek.pl. Pobieraczek to stary znajomy tysięcy naciągniętych Polaków, znany z niekończącej się wojny z UOKiK-iem. Słynie też z wystawiania rachunków za niechacianą usługę oraz z niezbyt przyjemnych metod ściągania pieniędzy. Wracając do przekrętu – zadziwia nas skala zjawiska. W przypadku niektórych haseł farmy linków okupują czołówkę wyników w Google. Adresy są dziwaczne, strony bełkotliwe i naszpikowane googlomową. Łączy je dobrze widoczny przycisk pobierz sugerujący darmowe pobieranie. Niestety nic bardziej mylnego – nie kryją się za nim pliki za friko. Kryją się problemy. Jak zrobić w balona łowcę seriali? Zobaczcie tutaj: http://www.komputerswiat.pl/blogi/blog-redakcyjny/2012/03/pobieraczek-opanowal-google-cena-naiwnosci-moze-byc-wysoka.aspx RE: Pobieraczek opanował Google. Cena naiwności może być wysoka - sybic - 13.03.2012 10:01 (13.03.2012 07:06)FUNDACJA napisał(a): Stary internetowy przekręt ma się świetnie! Słynny Pobieraczek po raz kolejny udowadnia, że zrobi wszystko aby dobrać się do naszych portfeli.Do naszych portfeli to się dobiera nasz rząd, a pobieraczek w sumie nic złego nie robi. Wpłata jest przecież dobrowolna. RE: Pobieraczek opanował Google. Cena naiwności może być wysoka - Patryk94 - 14.03.2012 21:20 ja się zalogowałem na pobieraczku bo miało być za darmo i po dwóch miesiącach przyszedł do mnie list(nie wiem skąd mieli moje dane adresowe bo nie podawałem) ze sądu że mam do zapłaty 360zł a żadnych pakietów nie brałem..jedynie rejestracja..nie zapłaciłem tego do tej pory i chyba spokój mi dali, więc trzymam się z dala od nich RE: Pobieraczek opanował Google. Cena naiwności może być wysoka - Maxim128 - 18.03.2012 20:27 Cytat:Szukacie pełnych wersji gier w sieci?Piraci zawsze mają za swoje... RE: Pobieraczek opanował Google. Cena naiwności może być wysoka - DamiaX - 18.03.2012 21:07 Maxim nie zgodzę się z tym... Małe dziecko np zobaczy taki tekst i nie będzie myśleć co robi bo chcę pobrać swoją ulubioną grę... Też tak robią laiki... Patrzą i myślą, że pewnie za darmo i się rejestrują... |