![]() |
Problem z WORDEM 2010 - brak możliwości otwarcia plików DOC - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Problem z WORDEM 2010 - brak możliwości otwarcia plików DOC (/problem-z-wordem-2010-brak-mozliwosci-otwarcia-plikow-doc-22508-t) |
Problem z WORDEM 2010 - brak możliwości otwarcia plików DOC - cravat - 11.03.2012 10:28 Właśnie zainstalowałem Office 2010. Wszystko pięknie - z jednym wyjątkiem. Mianowicie, jeśli chcę otworzyć pliki w formacie DOC to muszę otworzyć Worda tam plik/otwórz i dopiero działa. Innymi słowy nie mogę kliknąć na ikonę i otworzyć pliku. Pojawia sie wtedy OTWÓRZ ZA POMOCĄ. Sugerowanym programem do otwarcia pliku jest Wordpad, Worda nie ma na liście. Kiedy już go znajdę w trzewiach i daje otwórz to cały czas nie pojawia mi się on na liście programów dostępnych do otwarcia tego pliku więc nie mogą DOCów z nim powiązać. Oczywiście można wszystko otwierać na około i konwertować, ale mam dużo dokumentów i niespecjalnie mi się to uśmiecha. Proszę o wsparcie. RE: Problem z WORDEM 2010 - brak możliwości otwarcia plików DOC - thermalfake - 11.03.2012 22:40 Panel sterowania => programy domyślne => Skojarz typ pliku lub protokół z określonym programem Patrzysz na doc/docx => zmień program i z folderu C:\Program Files\Microsoft Office\Office wybierasz winword.exe Można się także wspomóc komendą w wierszu poleceń (jako administrator) C:\Program Files\Microsoft Office\Office\Winword.exe /r RE: Problem z WORDEM 2010 - brak możliwości otwarcia plików DOC - cravat - 13.03.2012 20:15 No niestety nie działa. Po wybraniu WINWORDA nic się nie dzieje - nadal nie pojawia się na liście programów do zastosowania. Nie wiem czy to ważne ale na liście w panelu sterowania mam osobno doc i osobno docx. Docx jest skojarzone z WORDEM, doc z NIEZNANYM PROGRAMEM. Jakieś inne pomysły? RE: Problem z WORDEM 2010 - brak możliwości otwarcia plików DOC - thermalfake - 13.03.2012 23:18 Usuń Office'a przy pomocy RevoUninstaller, zrestartuj sprzęt i zainstaluj ponownie RE: Problem z WORDEM 2010 - brak możliwości otwarcia plików DOC - bodziulla - 13.03.2012 23:28 Hej, Tutaj masz trochę szybciej o może znaczniej ![]() http://answers.microsoft.com/pl-pl/office/forum/office_2010-outlook/instalacja-outlook-2010-i-pfbackup/166844cb-ab59-4ba3-abd2-a08576e6bc2e Dzisiaj tego nie mogę coś opisać ![]() Pzdr |