![]() |
Rozwiązany Problem z folderem - Odmowa Dostępu - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Rozwiązany Problem z folderem - Odmowa Dostępu (/problem-z-folderem-odmowa-dostepu-22503-t) |
Problem z folderem - Odmowa Dostępu - mrog - 10.03.2012 19:40 Witam, Mam taki problem, otóż niby jestem zalogowany jako administrator, ale jest jeden folder, prawdpodobnie ukryty, gdy wpisuje w wyszukiwarke to jest on pokazywany, ale gdy chce otworzyc lokalizacje pliku to jest Odmowa Dostępu. Plik jest na komputerze ale w folderze w ktorym powinien byc jest niewidoczny, pokazywanie ukrytych plikow i folderow takze nie dziala. Wyszukuje go tylko wyszukiwarka ale nie moge zobaczyc jego zawartosci bo sa potrzebne uprawnienia administratora i jest odmowa dostepu. Macie jakies pomysły? ![]() Plik jest jakby ukryty i zabezpieczony, widac go tylko w wyszukiwarce (opcja pokazania ukrytych folderow nie dziala), gdy chce go przeniesc to jest napisane ze musze posiadac uprawnienia administratora (ktore niby mam) a gdy chce odtworzyc to jest jakis blad. Podczas próby otworzenia pliku jest napisane nieznany format lub plik nie istnieje. Plik zostal wyszukany, a format to jpg. RE: Problem z folderem - thermalfake - 10.03.2012 23:03 Niedawno o tym było http://windows7forum.pl/uprawnienia-dostepu-do-folderu-t-22396.html Jeżeli potrzebujesz, żeby folder nie był już ukryty to też da się tam to zrobić. RE: Problem z folderem - mrog - 11.03.2012 07:40 Hmm, ale mam coś ściągnąć z tamtej strony? Nie za bardzo ogarniam ![]() Jak to później uruchomić? ![]() Mam nadzieję że to pomoże bo przez komendy dosa nie mogłem się tam dostać. Rozumiem że to trzeba ściągnąć i nagrać na płytę, a jak później to uruchomić? ![]() Poprosiłbym małą instrukcję ![]() RE: Problem z folderem - Portator - 11.03.2012 09:43 Witaj. Może najpierw napisz skąd pochodzi ten plik? Dlaczego uparłeś się na jego otwarcie? RE: Problem z folderem - mrog - 11.03.2012 10:38 Pochodzi z mojego komputera, a reszty sam chce się dowiedzieć, nie mam pojęcia skąd się tam wziął czy może inaczej, nie pamiętam żebym tworzył taki folder dlatego chce się dowiedzieć co tam jest. RE: Problem z folderem - Portator - 11.03.2012 10:55 To co napisał thermalfake dotyczy pobrania, wypalenia i uruchomienia z CD/DVD pakietu ratunkowego a w nim odpalenia mini XP i zaznaczenia opcji NTFS. Jednak jest to dla plików zaszyfrowanych lub/i pochodzących po reinstalacji. Czy ten plik występuje samodzielnie czy w jakimś katalogu C: znajduje się ten plik. W opcjach folderów odznacz opcję Ukryj chronione pliki systemu operacyjnego ( zalecane ). Co mówi wyświetlana etykieta do pliku? RE: Problem z folderem - mrog - 11.03.2012 11:39 To jest na dysku systemowym. Tam gdzie są domyślnie (jest to folder uzytkownika) - Moje dokumenty, Moje Obrazy itd.Masz na mysli widok? Opcje folderow? Na razie brałem tylko pokaż ukryte pliki i foldery, ale nie widziałem wspomnianej przez Ciebie opcji, poszukam (btw. to nie jest plik systemowy) RE: Problem z folderem - Portator - 11.03.2012 16:04 Wobec tego sprawdź rozwiązanie z pakietem Hiron's Boot CD. RE: Problem z folderem - mrog - 12.03.2012 08:56 Pomogło z Hiron;s Bootem, thx ![]() |