Rozwiązany Usunięcie partycji i przydzielenie odzyskanego miejsca - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Rozwiązany Usunięcie partycji i przydzielenie odzyskanego miejsca (/usuniecie-partycji-i-przydzielenie-odzyskanego-miejsca-22457-t) |
Usunięcie partycji i przydzielenie odzyskanego miejsca - ArturoS159 - 08.03.2012 17:45 Mam problem a zarazem pytanie zrobiłem partycje dysku a teraz chce żeby partycji tej co stworzyłem nie było tylko przeszła do tego głównego dysku z jakiego przedzieliłem. Proszę o odpowiedź. a jak chce usunąć tą partycje to mi wyskakuje "System Windows nie może usunąć aktywnej partycji systemowej na tym dysku. RE: Partycja dysku.-Problem - thermalfake - 08.03.2012 21:49 Trzeba usunąć tą partycję której już nie chcesz i użyć opcji "Rozszerz wolumin" na partycji systemowej. Chyba, że masz inaczej podzielone i rozlokowane partycje. Pokaż zrzut z panel sterowania -> narzędzia administracyjne -> zarządzanie komputerem -> zarządzanie dyskami. RE: Partycja dysku.-Problem - ArturoS159 - 09.03.2012 19:29 Proszę ss i ten System Reserved chce usunąć ale te 100 mg powróciło do dysku D z tamtego dysku utworzyłem tą partycje. RE: Partycja dysku.-Problem - thermalfake - 09.03.2012 21:32 System Reserved (zastrzeżony przez system) nie może zostać usunięty. Z partycji F przerzucasz dane jeśli tam jakieś są. Następnie PPM na tą partycję i z menu kontekstowego "Usuń wolumin". Zostanie po nim nieprzydzielone miejsce. Klikasz PPM na partycję C i wskazujesz na "Rozszerz wolumin", to wszystko jeśli tak mam rozumieć. RE: Partycja dysku.-Problem - ArturoS159 - 10.03.2012 13:11 "Następnie PPM na tą partycję" czyli na tą partycję System Reserved ? Edit: Jak próbuje usunąć System Reserved wyskakuje mi błąd (załącznik). RE: Partycja dysku.-Problem - thermalfake - 10.03.2012 23:13 Przecież napisałem, że NIE można jej usunąć. Raz, że jest to to aktywna partycja z której dokonuje się rozruch systemu (partycja systemowa nie jest aktywna jak to w XP jest). Dwa zawiera narzędzia do naprawy systemu gdyby nie wstał. |