![]() |
Rozwiązany Problem z insalacją modemu zxdsl 852 - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Rozwiązany Problem z insalacją modemu zxdsl 852 (/problem-z-insalacja-modemu-zxdsl-852-22445-t) |
Problem z insalacją modemu zxdsl 852 - altras25 - 07.03.2012 16:40 Witam wszystkich. Zainstalowałem sobie ostatnio Win 7 PRO. Wszystko pięknie chodzi. Mam łącze neostrady 2mb, do tego 2 moedmy. SpeedTouch 330 i Sagem ZXDSL 852. Mówi się, że nie ma do tych modeli sterów pod siódemkę, ale są jakieś sposoby, że można je zainstalować. Nie wiem jak, ale korzystam obecnie z tego pierwszego i jakoś hula. Przy instalacji wyskoczył jakiś błąd i system stwierdził, że nie może jej kontynuować, lecz normalnie rozpoznaje modem i łączy się z internetem. Gorzej z tym drugim... Gdy podłączam go pod USB nic się nie dzieje. Słychać tylko dźwięk od podpinania nieznanego urządzenia i nic poza tym. Diody się nie świecą, wyszukiwanie sprzętu nic nie daje. Odpuściłbym to sobie jednak na ZXDSL 852, nie wiedzieć czemu mam łącze 2,4mb/s a na speedtouch'u 1,9mb/s (sporawa różnica). Dodatkowo, już po zainstalowaniu Win 7, jakimś cudem udało mi się korzystać z ZXDSL i chodził normalnie na 2,4mb/s, do czasu odpięcia go z portu USB. Gdy tylko wyjąłem go z portu, wyskoczył mi bluescreen i system się zrestartował. Od tamtej pory w ogóle nie rozpoznaje tego urządzenia. Macie może jakieś sugestie? Może potrzebujecie jakichś danych o sprzęcie? Piszcie ![]() Wiem, że były setki takich tematów... Przetrzepałem co się dało, lecz nigdzie nic konkretnego nie znalazłem. Zwłaszcza, że mam tę świadomość iż dany modem działał pod win7 ... Pozdrawiam, Paweł. RE: Nie rozpoznaje modemu zxdsl 852 - Darki - 10.03.2012 11:13 Witaj , taa się składa że te modemy nie są kompatybilne z Windows 7 i nawet jak byś zainstalował sterowniki to i tak nic ci to nie da . Miałem tati modem podpięty do mojego starego lapka i też zapodałem go do nowego kompa z Win 7 . Gdy dzwoniłem do neostrady z zapytaniem o sterowniki powiedzieli że nie ma szans . Musisz kupić inny modem lub jakiś router . Pozdrawiam . RE: Nie rozpoznaje modemu zxdsl 852 - altras25 - 10.03.2012 15:41 Ok, zgodzę się... Sęk w tym, że raz udało mi się przez niego połączyć z internetem ![]() ![]() RE: Problem z insalacją modemu zxdsl 852 - Darki - 10.03.2012 19:45 hmmm , to ciekawie ciekawe jak ci się uda to zrobić to zamieść opis jak to zrobiłeś , co zainstalowałeś i jak widzi to komputer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Problem z insalacją modemu zxdsl 852 - Darki - 10.03.2012 19:45 hmmm , to ciekawie ciekawe jak ci się uda to zrobić to zamieść opis jak to zrobiłeś , co zainstalowałeś i jak widzi to komputer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Problem z insalacją modemu zxdsl 852 - altras25 - 10.03.2012 20:44 Zainstalowałem stery od Visty (64). Po podłączeniu modemu, mimo, że nadal nie został wykryty wyskoczyło powiadomienie o powodzeniu instalacji sterowników, a zaraz potem błąd, że program może nie działać prawidłowo w związku z brakiem podpisu sterownika ![]() Wpisy oznaczone 1-nką pokazują właśnie to, co zainstalowało się wraz z sterownikami od ZXDSL 852. Wpis oznaczony dwójką, jak widać pokazuje SpeedTouch'a, którego aktualnie używam. ![]() RE: Problem z insalacją modemu zxdsl 852 - altras25 - 11.03.2012 23:40 Jakoś się udało. Kolejne stery od Visty 64, wyłączone wymuszanie podpisywanych sterowników i hula, niżej screen. Tylko w związku z tym rodzi się pytanie: Czy istnieje jakiś sposób, żeby komputer zapamiętał opcję wymuszania podpisanych sterów, czy za każdym uruchomieniem muszę to wyłączać? Albo, jak nadać cyfrowy podpis tym sterownikom ![]() ![]() RE: Problem z insalacją modemu zxdsl 852 - thermalfake - 13.03.2012 01:03 http://windows7forum.pl/jak-obejsc-podpisy-cyfrowe-rozwiazany-t-4274.html RE: Problem z insalacją modemu zxdsl 852 - altras25 - 13.03.2012 23:54 Dziękuję wszystkim za zainteresowanie, na razie korzystam ze speed touch'a. W najbliższym czasie mam zamiar podpisać umowę z netią i wziąć Netia Spot'a. Dobrej nocy! Temat można zamknąć, cześć! ![]() |